Frans Nielsen vinnare av Bob Nystrom Award

Postat: 3 april, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , ,

Eftersom matchen mot Carolina Hurricanes i natt inte bjöd på speciellt mycket positivt att skriva om inleder vi med att berätta om Bob Nystrom Award som varje år sedan 1991 delats ut till den Islandersspelare som ”best exemplifies leadership, hustle, and dedication” och där vinnaren röstas fram av fansen. I år var det Frans Nielsen som fick ta emot det prestigefyllda priset och han blev vinnare i kavaj eftersom han tvingats till vila efter Marian Gaboriks vårdslösa tackling senast som gav dansken en hjärnskakning. Enligt danska medier kan Nielsens VM-start vara i fara men inga officiella uttalanden har skett från Islanders håll. Vi återkommer givetvis i ärendet när vi vet mer.

Till själva matchen då. Egentligen var detta en match som Islanders hade bra kontroll över för efter Hurricanes tidiga ledningsmål tog hemmalaget över totalt och kvitteringen kom också ganska snart genom Jesse Joensuu som med en snygg dragare överlistade Cam Ward i bortalagets kasse.

När John Tavares styrde in Matt Moulsons skott mitt i den andra perioden kändes det helt rättvist och stabilt. Inget tydde på någon vändning då Al Montoya spelade med ett stort lugn längst bak men i ishockey kan det som bekant vända snabbt.

I den tredje perioden rasade nämligen allt spel ihop från Islanders sida. Markeringsmissar stod laget dyrt då Hurricanes både kunde kvittera och ta ledningen i inledningen och sedan gick man ner i positionerna och bevakade ledningen med ett säkert styrspel. Hemmalaget hade förtvivlat svårt att skapa något i den tredje akten och i den sista minuten kunde istället Eric Staal rycka sig fri och ensam med den tomma kassen fastställde han slutresultatet till 4-2.

Det enda positiva med nattens resultat är väl egentligen att man gav Carolina chansen att sno sista slutspelspatsen av Rangers, därför är jag faktiskt inte helt missnöjd med resultatet. Match nummer 80 spelar Islanders på onsdag borta mot Boston Bruins.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Jussi Jokinen (Joe Corvo, Derek Joslin) 4:47
  • 1-1 Jesse Joensuu (Jack Hillen) 8:47
  • 2-1 John Tavares (Matt Moulson, Dylan Reese) 27:05
  • 2-2 Joe Corvo (Tim Gleason, Tuomo Ruutu) 43:02
  • 2-3 Erik Cole (Eric Staal, Joe Corvo) 46:04
  • 2-4 Eric Staal 59:12 EN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s