Äntligen visade Islanders riktig hunger när det kom till derby mot Rangers och man bara öste på med offensivlusta från första nedsläpp. Henrik Lundqvist hade fullt upp då skotten kom i parti och minut. Därför kändes det faktiskt orättvist när Rangers tog ledningen efter drygt halva perioden genom Vinny Prospal som hittade luckan vid Al Montoyas förstastolpe. Frans Nielsen åkte på en boarding från Marian Gaborik och tvingades tyvärr utgå efter en kvarts spel, tråkigt för den viktiga tvåvägsspelaren som vi hoppas inte blev allvarligt skadad.

Islanders fick tyvärr ingen utdelning i den första perioden men i den andra lossnade det istället rejält. Specielle Rangers-dödaren Blake Comeau såg till att kvittera på en retur från Lundqvist efter Travis Hamonics backskott. Bara 30 sekunder senare vräkte Radek Martinek in 2-1 och hastigt och lustigt var resultatet rättvist igen. Martinek var het och tio minuter senare drog han iväg ännu en raket mot mål. Denna gång träffade pucken Jesse Joensuu framför mål och finländaren krediterades för säsongens femte mål. När P.A. Parenteau drygade ut ledningen till 4-1 minuten senare började vi ana en viss frustration hos bortalaget.

Denna frustration spred sig in i den tredje perioden och till slut brakade fighter loss både högt och lågt. Spelare som normalt inte kastade handskarna skydde inga medel och först ut var Jack Hillen som först stod för en underbar och regelrätt höfttackling på Brandon Prust och sedan fick försvara sina hockeykunskaper med nävarna för att Brandon Dubinsky inte har läst regelboken. Matt Moulson passade sedan på att öka på till 5-1 genom att slå in pucken på tennis bakom Chad Johnson som ersatte Lundqvist i den andra periodpausen. Vi kom sedan att få se det vi alla längtat efter väldigt länge, Sean Avery i fight med någon som verkligen behärskar den konstformen. För trots att Avery försökte provocera Hamonic till en fight så lät sig inte den unge Islandersförsvararen luras och istället dök Micheal Haley upp för att dansa med Avery. Haley gjorde processen ganska kort och Avery fick lämna isen med ett sprucket ögonbryn. Även Zenon Konopka och Dylan Reese fanns med i fightingprotokollet när matchen var slut men Trevor Gillies gavs aldrig chansen för när det återstod nio sekunder av matchen plockade domarna av honom samt Prust efter att de snackat med varandra inför tekningen. Dessutom gjordes det ytterligare två mål varav det första kom från just Gillies som styrde in ett skott från Reese och med 14 sekunder kvar spikade Prust slutresultatet till 6-2, ett mål nästan bara domarna såg, men över linjen var pucken uppenbarligen.

Tyvärr fick förutom Nielsen även Ty Wishart lämna isen p.g.a. en axelskada och vi hoppas nu att bägge spelarna snabbt kommer tillbaka och att Gaborik får ett lämpligt straff för förseelsen med Nielsen.

På lördag kommer Carolina Hurricanes på besök för säsongens näst sista match i Nassau Coliseum.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Vinny Prospal (Marian Gaborik) 14:25
  • 1-1 Blake Comeau (Josh Bailey, Travis Hamonic) 23:24
  • 2-1 Radek Martinek (P.A. Parenteau, John Tavares) 23:57
  • 3-1 Jesse Joensuu (Radek Martinek, Jack Hillen) 33:28
  • 4-1 P.A. Parenteau (Matt Moulson, Dylan Reese) 34:44
  • 5-1 Matt Moulson (John Tavares, Dylan Reese) 48:38
  • 6-1 Trevor Gillies (Dylan Reese, Matt Martin) 54:00
  • 6-2 Brandon Prust (Brian Boyle) 59:46
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s