Förlust för Odessa när slutspelet drog igång

Postat: 1 april, 2011 av Magnus i Matchrapport CHL
Etiketter:, , , , , ,

Det är kul att äntligen få skriva om lite slutspelsaction inom organisationen. Tråkigt bara att behöva rapportera om förlust i Odessas första match mot Texas Brahmas i åttondelsfinalen i Ray Miron Presidents’ Cup-slutspelet. Hemmalaget Brahmas var hela tiden det laget som höll i taktpinnen målmässigt men Odessa stretade emot riktigt bra och var på slutet nära en kvittering då man fick chansen i två powerplay under matchens sista sex minuter.

Texas tog ledningen i den första perioden i powerplay och man vann skotten ganska överlägset så resultatet får anses rättvist efter 20 minuters spel.

Halvvägs in i matchen kom kvitteringen genom Matt Gens och det var startskottet för den lilla målexplosion som därefter följde. Texas tog på nytt ledningen minuten senare innan Mike Ramsay satte 2-2 med fem minuter kvar av perioden. Dittills hade samtliga mål noterats i numerära överlägen men när Texas gjorde 3-2 strax innan periodvilan bröts den trenden då målet kom i spel 5-mot-5.

Brahmas var på tårna tidigt i den tredje perioden och när man drog ifrån till en tvåmålsledning kändes det matchavgörande. Sebastien Thinel reducerade dock tre minuter senare men Mike Mole kunde inte stoppa hemmalaget från att åter näta då man gjorde 5-3 ytterligare två minuter senare. En sista kraftansträngning gav 5-4 genom Mark Ehl men närmare än så kom aldrig Jacklopes denna gång.

Detta var en överraskande öppen tillställning för att vara en öppningsmatch i slutspelet och frågan är om vi kommer få se lika mycket offensivlusta i kommande matcher. Serien är i bäst av fem matcher så en vinst för Odessa på lördag då lagen möts i match 2 hade givetvis varit välkommen. Todd Robinson utökade sin poängsvit till 18 raka matcher och Mike Mole stod för 33 räddningar, vi får väl se om Joel Martin får chansen till lördagens match.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Jason Deitsch (Ryan Bennett, Darryl McArthur) 15:31 PP
  • 1-1 Matt Gens (Mike Lesperance, Philippe Plante) 30:13 PP
  • 2-1 Ryan Bennett (Chad Woollard, Jason Deitsch) 31:33 PP
  • 2-2 Mike Ramsay (Sebastien Thinel, Todd Robinson) 34:34 PP
  • 3-2 Jason Deitsch (Derek Matheson, Greg Hogeboom) 38:22
  • 4-2 Darryl McArthur (Jason Deitsch, Greg Hogeboom) 41:41
  • 4-3 Sebastien Thinel 44:02
  • 5-3 Dylan Stanley (Ryan Bennett) 46:21
  • 5-4 Mark Ehl (Alex Dunn) 47:02
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s