Islanders allt närmare plats 28

Postat: 31 mars, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

När Islanders i natt tog sig till Newark för att möta New Jersey fanns tankarna på ett högre draftval i bakhuvudet hos en del fans. Florida hade precis passerat oss och nu skiljer endast två poäng ner till Ottawa på plats 28. Edmonton och Colorado är alldeles för långt bakom för att bli att räkna med men kanske kan Isles sno åt sig draftval #3 i 2011 års draft.

För mot Devils blev det ny torsk och i inledningen av matchen var det speciellt Ilya Kovalchuk som utmärkte sig genom att först missa ett friläge och lite senare genom att sätta 1-0 bakom Rick DiPietro.

Islanders skapade inte speciellt mycket alls i den första perioden och inte blev det bättre när New Jersey ökade på tidigt i den andra perioden genom Jacob Josefson. DiPietro har uppenbarligen fortsatta problem med knäna eftersom han mer och mer uppträder som en gammal 80-talsmålvakt. Han går med andra ord sällan ner i butterflyposition utan står nästan upp konstant. Josefsons mål visade tydliga tecken på DiPietros problem då hans retur till svensken var horribel. Fortsatt tama avslut från Islanders sida även i denna period och efter 40 minuter kunde vi räkna till tre halvhyfsade chanser från bortalagets sida.

Man ryckte dock upp sig betänkligt i den tredje och Frans Nielsen kunde reducera i boxplay när han gjorde sin patenterade backhanddragning fri med Brodeur. Fyra minuter senare var det kvitterat när Nielsen åter blev krediterad för ett mål, detta efter att en rejäl hög av spelare i och runt omkring målet gjort det omöjligt för Brodeur att rädda pucken. Men bara en dryg minut senare svarade Andy Greene med ett välplacerat skott förbi en oskymd DiPietro som nog borde tagit denna puck.

Det är bara att konstatera att Islanders inte kan fortsätta med DiPietro i målet om man vill börja vinna matcher igen. Alltså hoppas vi på Montoya i resterande matcher och närmast väntar i natt sista chansen till upprättelse mot Rangers för den här säsongen.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Ilya Kovalchuk (Nick Palmieri, Travis Zajac) 4:17
  • 0-2 Jacob Josefson (Nick Palmieri, Ilya Kovalchuk) 23:23
  • 1-2 Frans Nielsen 49:38 SH
  • 2-2 Frans Nielsen (Matt Martin, Kyle Okposo) 53:44
  • 2-3 Andy Greene (Patrik Elias, Dainius Zubrus) 55:04

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s