Högt draftval lockar när slutspelschansen definitivt är borta

Postat: 27 mars, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Det var två taggade lag som möttes i Nassau Coliseum i natt när Philadelphia Flyers var på besök. Detta märktes direkt vid första nedsläpp då Micheal Haley och Dan Carcillo kastade handskarna. 20 sekunder senare var det dags igen när Zenon Konopka och Sean O’Donnell hamnade i fight och vi väntade bara på att Matt Martin skulle göra listan komplett. Martin skulle också komma att fightas, även han mot O’Donnell, men inte förrän i den tredje perioden. Den intensiva starten följdes av en intensiv femminutersperiod då samtliga fyra mål i den första perioden gjordes. Tyvärr för Islanders del var det Flyers som var mest effektiva och Jeff Carter inledde med ett snabbt skott direkt på tekning, en puck som Rick DiPietro kanske borde tagit. James van Riemsdyk ökade på bara 22 sekunder senare och det såg ganska mörkt ut för hemmalaget så långt. Men Blake Comeau gav nytt hopp åt hemmapubliken då han höll sig framme på en retur och reducerade fram till 2-1. Detta hjälpte dock föga eftersom van Riemsdyk var ofin nog att göra sitt andra mål för kvällen efter en sargretur.

Islanders kom ut ur startboxarna i den andra perioden med hög intensitet och man kom att dominera spelet totalt. Tyvärr kom inte utdelningen då Phillys målvakt Sergei Bobrovsky storspelade och den andra akten slutade mållös.

Hemmalaget försökte komma närmare även i den tredje perioden men när detta misslyckades och istället van Riemsdyk fastställde sitt hat trick så var det rullgardin ner för Islanders.

Det återstår nu sex matcher och det är endast tre poäng ner till plats 28 i ligan vilket skulle kunna innebära draftval #3. Förlusten i natt innebar samtidigt att den mikroskopiska slutspelsplatschansen som fortfarande fanns kvar nu helt är utraderad. Frågan är om man istället inte borde sikta in sig på det där 3:e-valet, som eventuellt skulle kunna innebära Adam Larsson i Islanderströjan. Nästa match för Islanders del är på onsdag i Newark mot New Jersey.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Jeff Carter (Claude Giroux) 8:11
  • 0-2 James van Riemsdyk (Kris Versteeg) 8:33
  • 1-2 Blake Comeau (Josh Bailey, Radek Martinek) 10:28
  • 1-3 James van Riemsdyk (Andrej Meszaros, Sean O’Donnell) 13:25
  • 1-4 James van Riemsdyk (Claude Giroux, Danny Briere) 49:15 PP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s