Rhett Rakhshani såg till stor del på egen hand till att Bridgeport slog tillbaka Portland Pirates med klara 5-1 i natt. Sound Tigers testade fem nya spelare i nattens match, bland andra Brian Day som draftades av Islanders 2006 och som sedan dess spelat för Colgate i NCAA. Han blev också lyckosam i sin debut då han fastställde slutresultatet med matchens sista mål. Rakhshani var som sagt annars matchens profil då han lyckades göra ett hat trick och det första målet innebar kvittering till 1-1 efter att Portland tagit ledningen i powerplay. Mikko Koskinen var tillbaka mellan stolparna efter sin skada och han fick en ganska lugn afton med 17 räddningar. Rob Hisey gav Bridgeport ledningen i numerärt överläge innan första perioden var över och efter en mållös andra kom Rakhshanis två följande mål som även de noterades i powerplay. Detta var succérookiens första hat trick på AHL-nivå och han kom nu upp i 20 gjorda mål och med totalt 54 poäng är han överlägset poängbäst i Bridgeport den här säsongen. Ett stort plus ska även Jeremy Colliton ha som låg bakom fyra av målen och han har blivit en viktig organisatör i lagets powerplay sedan han anlände tidigare under säsongen. Sound Tigers fortsätter i natt med match borta mot Connecticut Whale och man har då chansen att utöka antalet matcher som man tagit poäng i till sju raka.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 T.J. Brennan (Mark Parrish, Marc-Andre Gragnani) 9:09 PP  
 • 1-1 Rhett Rakhshani (Jeremy Colliton, Tony Romano) 14:59   
 • 1-2 Rob Hisey (Jeremy Colliton, Mark Katic) 17:09 PP  
 • 1-3 Rhett Rakhshani (Rob Hisey, Dylan Reese) 49:54 PP  
 • 1-4 Rhett Rakhshani (Colliton, Brett Motherwell) 55:24 PP  
 • 1-5 Brian Day (Jeremy Colliton, David Ullström) 59:02 PP

Kalamazoo närmar sig divisionssegern i ECHL:s Nort Division och poängen man tog borta mot Trenton i natt kan visa sig viktig i slutändan. Mitch Versteeg gav K-Wings ledningen i den första perioden efter att han snott pucken från en försvarare och hittat nätet bakom hemmakeepern. Men Trenton kom tillbaka via ett powerplay och ställningen var oavgjord efter en spelad period. Inga mål noterades i den andra perioden men det dröjde inte många sekunder in i den tredje innan Devils tog ledningen, även det i numerärt överläge. Även Kalamazoos special teams låg bakom kvitteringen till 2-2 då Darryl Lloyd satte pucken i powerplay. Förlängningen blev mållös och straffläggningen vanns till slut av hemmalaget och man får ju säga att det är tur att matcherna i slutspelet inte avgörs på straffar då K-Wings nu har 1-6 i straffstatistiken. Laget behöver nu bara tre poäng till för att säkra Divisionstiteln och närmast väntar i natt Elmira Jackals på bortaplan.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Mitch Versteeg 4:33   
 • 1-1 Dave Leaderer (Jordon Southorn, Ryan Ginand) 11:14 PP  
 • 2-1 Ryan Hayes (Chris Berenguer, Jeff Prough) 40:48 PP  
 • 2-2 Darryl Lloyd (Andrew Fournier, Sam Ftorek) 50:56 PP
 • 3-2 Jeff Prough SO

Odessa inkasserade en uddamålsförlust i säsongens näst sista grundspelsmatch, borta mot Bossier-Shreveport Mudbugs. Trots förlusten säkrades femteplatsen i Berry Conference med en match kvar att spela. En mållös förstaperiod följdes av två snabba mål från Mudbugs sida i inledningen av den andra. Mot slutet av perioden ryckte Jackalopes upp sig och man utjämnade ställningen genom mål av Alex Dunn och Jeff Pierce. I den tredje perioden avgjorde dock hemmalaget med mindre än fyra minuter kvar att spela. Vi vet nu att Odessa kommer möta antingen Tulsa Oilers eller Texas Brahmas i första rundan och att man inte kommer få någon fördel av hemmaplan i en aventuell sjunde och avgörande match. Texas är det lag man mött flest gånger av de två men man har samtidigt minusstatistik på dom. Tulsa och Odessa har spelat fyra mycket jämna matcher där Jacks ligger en vinst plus på motståndet och det var även Tulsa man mötte senast av de bägge lagen. Det mesta lutar nog i att Odessa får möta Tulsa eftersom de har två svåra matcher kvar mot Wichita och Allen medan Texas möter bottenlagen Rio Grande Valley och Laredo. Det som talar emot att Texas slutar trea i conferencen är väl att deras motståndare bägge slåss om den sista slutspelsplatsen och är kanske därför klart mer motiverade. Jackalopes spelar hursomhelst sin sista grundseriematch i CHL någonsin(?) i natt då åter Bossier-Shreveport Mudbugs står för motståndet.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Shawn Limpright (Brett Smith, Steven Crampton) 21:11
 • 2-0 Brett Smith (Jim Jorgensen, Steven Crampton) 24:57
 • 2-1 Alex Dunn (Sebastien Thinel, Todd Robinson) 34:14
 • 2-2 Jeff Pierce (Matt Gens, Philippe Plante) 38:15
 • 3-2 Justin Aikins (Steven Crampton, Simon Mangos) 56:23
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s