Släkten är som bekant alltid värst

Postat: 25 mars, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

 

Ja, ni förstår säkert av rubriken att döma vem som blev nattens matchvinnare mellan Atlanta Thrashers och Islanders. Rob Schremp som tidigare i år lämnade Long Island i waiverdraften var den som punkterade matchen med sitt 2-1 i den andra perioden.
Atlanta spelade hela matchen igenom ett tajt försvarsspel och Islanders lyckades bara få iväg 15 skott mot Chris Mason i Atlantakassen. Ett tidigt ledningsmål fick vi se när Thrashers bästa poängplockare, Andrew Ladd, höll sig framme och petade in pucken från nära håll bakom Al Montoya.

Efter bara tre avlossade skott i den första perioden ryckte Islanders upp sig tidigt i andra när John Tavares tog tillvara på en stolpretur och skickade in kvitteringen. Men det var som sagt hemmalaget som var klart hetast matchen igenom och bortsett från ett par vassa kontringslägen från Michael Grabner hade inte Isles speciellt mycket framåt. Därför kom Schremps ledningsmål som ett brev på posten när han i powerplay överlistade ”the big Cubano” i Islandersmålet.

Islanders bästa chanser skapade man egentligen under matchens sista minuter då man gick för en kvittering i ren desperation. Men hemmalaget höll tätt och när man avslutade matchen med ett stenhårt slagskott mot Montoya ilsknade Zenon Konopka till då han ansåg det onödigt med ingen tid kvar på klockan. Om Islanders visat upp lite mer av den tändningen i själva spelet hade kanske resultatet blivit annorlunda. Nu blir det till att ladda om batterierna till på lördag då man tar emot Flyers i Nassau Coliseum.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Andrew Ladd (Blake Wheeler, Bryan Little) 7:56
  • 1-1 John Tavares (P.A. Parenteau, Travis Hamonic) 21:38
  • 2-1 Rob Schremp (Blake Wheeler, Dustin Byfuglien) 33:56 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s