Roloson kunde inte stoppa sitt gamla lag

Postat: 23 mars, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Islanders fick en usel start i nattens möte med Tampa Bay då man släppte in första målet redan efter en minuts spel. Al Montoya lyckades inte kontrollera returen han gav från Teddy Purcells vinkelskott och forne Islandersspelaren Nate Thompson hann först på pucken och satte den bakom den olycklige målvakten. Detta var annars Dwayne Rolosons första möte med sin gamla klubb efter traden i vintras och han såg till en början tät ut men när Tampa fick en man utvisad och man inte lyckades rensa ut pucken ur försvarszon kunde Milan Jurcina skjuta på mål och Josh Bailey höll sig sedan framme på returen och slog enkelt in kvitteringen. Hemmalaget tog över spelet mot slutet av perioden men Montoya visade då han nu var med i matchen igen.

Milan Jurcina var återigen inblandad när Islanders tog ledningen i den andra perioden. Backjättens skott styrdes in av Kyle Okposo som äntligen fick nätkänning igen. Man har inte riktigt kunnat känna igen Okposo så här långt efter sin comeback men det tar sig mer och mer och förhoppningsvis är han tillbaka med full kraft till nästa säsongsstart. Tampa Bay tryckte efter målet på rejält för en kvittering men Montoya växte nu ut till en gigant i målet och han svarade för att par högklassiga räddningar. Istället kunde Isles kontra genom alltid lika offensiva Jack Hillen som fann Matt Martin som skar in från kanten och passerade Roloson med en backhand.

Hemmalaget var nära att krypa närmare direkt efter nedsläpp i den tredje periodens öppning men Montoya kunde i det fallet tacka sin stolpe för hjälpen. Bägge lagen skapade ett par bra chanser efter hand, bland annat missade Michael Grabner ett friläge. Men i numerärt underläge fick sedan NHL:s målkung när det gäller spel i boxplay, Frans Nielsen, chansen då han ryckte sig loss från siste försvararen. I sin iver tappade Dansken pucken och attacken stannade av och kanske lurade detta Roloson till att slappna av för när Nielsen åter fick tag i pucken skickade han den bara mot mål på vinst och förlust. Skottet blev hårt och välplacerat men sikten var fri så nog borde Roloson tagit pucken, men han misslyckades alltså med detta och matchen var så gott som punkterad. Tampa fick dock litet häng igen då Islanders fortsatte dra på sig utvisningar och Dominic Moore utnyttjade detta fram till 2-4. Grabner fick sedan ett guldläge att definitivt avgöra när han och Nielsen kom ensamma med Roloson men den gamle visade att han kan än och stoppade sina före detta lagkamrater. Grabner fick istället sätta spiken i kistan lite senare när Tampa tog ut Roloson och chansade med sex utespelare något som den vindsnabbe forwarden utnyttjade och 5-2 var ett faktum.

Islanders övertygade rejält på sin road trip där man tog 6 av 10 poäng med förlusten mot Rangers som enda stora plumpen i protokollet. Nu återvänder laget hem igen för match på torsdag mot Rob Schremps Atlanta Thrashers.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Nate Thompson (Teddy Purcell, Vincent Lecavalier) 1:01
  • 1-1 Josh Bailey (Milan Jurcina) 10:22 PP
  • 1-2 Kyle Okposo (Milan Jurcina, Michael Grabner) 25:16
  • 1-3 Matt Martin (Jack Hillen, Zenon Konopka) 33:39
  • 1-4 Frans Nielsen 48:08 SH 
  • 2-4 Dominic Moore (Sean Bergenheim, Nate Thompson) 50:31 PP
  • 2-5 Michael Grabner 59:14 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s