När Islanders i natt gästade Carolina Hurricanes blev det en mycket snöplig förlust där avgörandet kom i förlängningen. Carolina är helt ur form för tillfället och man håller på att tappa chansen till slutspel p.g.a. detta.

Det märktes också på hemmalaget att man var nervösa och osäkra i sitt spel för Islanders var väl så bra i inledningen som ändå var ganska jämn. Sin vana trogen missade Michael Grabner två frilägen i den första perioden men om vi ska vara helt ärliga gjorde Cam Ward utmärkta insatser vid bägge tillfällena. Carolina kunde ta ledningen mot slutet av perioden efter klapp-klapp-spel som ledde till att Calder Trophy-kandidaten Jeff Skinner fick öppen kasse fram till 1-0. Men efter målet tog Islanders över totalt och man dominerade avslutningen av perioden vilket också ledde till utdelning när Frans Nielsen kunde peta in kvitteringen.

Islanders fortsatte trumma på i inledningen av den andra perioden och efter en tekning sköt Travis Hamonic på mål och returen från Ward hamnade framför Grabner som äntligen fick utdelning. Carolina fick börja jaga en kvittering och man skapade en hel del chanser. Men Al Montoya svarade för en rad fina räddningar och höll tätt perioden ut.

I den tredje perioden kändes spelet ganska stabilt från Islanders håll och Matt Moulson var nära att öka på ledningen men Ward gjorde en snygg plockning. Med knappt fem minuter kvar tryckte hemmalaget på i anfallszon och Frans Nielsen fick pucken bakom eget mål där han skulle rensa undan pucken. Problemet var bara att domaren stod i vägen och dansken tappade pucken till Cory Stillman som hittade Erik Cole framför målet och kvitteringen var ett faktum.

Matchen gick till förlängning och väl där hamnade Islanders backar i trångmål och när Radek Martinek blev av med pucken gavs läget till Joni Pitkänen som ensam i slottet pangade på för president och fosterland upp i Montoyas plockhandskkryss.

Hela utgången av matchen kändes lika orättvis som oväntad. Det som verkade så stabilt i 55 minuter räckte ändå inte hela vägen och nu får Islanders ladda om inför nattens match mot Florida Panthers med nedsläpp vid midnatt. Rick DiPietro förväntas för övrigt vara tillbaka till nattens match.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Jeff Skinner (Jussi Jokinen, Tuomo Ruutu) 16:33
  • 1-1 Frans Nielsen (Michael Grabner, Radek Martinek) 17:52
  • 1-2 Michael Grabner (Travis Hamonic, Frans Nielsen) 23:10
  • 2-2 Erik Cole (Cory Stillman) 55:22
  • 3-2 Joni Pitkänen (Jeff Skinner, Eric Staal) 63:58
Annonser
kommentarer
  1. David skriver:

    Jävligt störande att centerice hängt sig efter 4 minuters spel. Aaargh..Nästa säsong då jävlar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s