Jackalopes lämnar CHL för NAHL efter säsongen

Postat: 19 mars, 2011 av Magnus i Nyheter Odessa
Etiketter:, ,

Odessa Jackalopes har spelat i Central Hockey League sedan 2001 och är med det bland de lag som spelat längst tid i ligan. Men nu rapporteras det om att man är på väg att följa i ett par andra Texasbaserade lags fotspår och byta till juniorligan NAHL till nästa säsong.
Slutförhandlingar ska enligt uppgift redan pågå för att få ansluta till North American Hockey League, precis som Amarillo Gorillas och Corpus Christi Icerays gjorde inför årets säsong.

NAHL är USA:s största Junior A liga och den erbjuder ungdomar ett alternativ till high school- och collegehockey. Rykten har florerat om att flera CHL-lag tittar på detta alternativ men Jackalopes är först ut att bekräfta ligabytet.
Att tappa Odessa skulle betyda att CHL förlorar ett av ligans bättre lag genom tiderna. Jackalopes har aldrig vunnit mästerskapet men man har varit ett av de bästa lagen under senare år i den södra conferencen.

Islanders kommer givetvis inte kunna fortsätta samarbetet med laget och om man har något annat lag i tankarna för farmarlagsverksamhet är ännu inte känt. Spelarna hamnar på free agent-marknaden och årets slutspel blir deras sista chans att vinna något tillsammans, något som kan svetsa samman gruppen ytterligare.

Även Laredo Bucks ryktas lämna ligan för NAHL till nästa säsong och vi återkommer givetvis med fler nyheter i ämnet och när Islanders bestämt sig hur man ska göra nästa säsong.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s