Sound Tigers fast på jumboplats

Postat: 17 mars, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Bridgeport fick med sig en pinne mot Charlotte Checkers i nattens möte i Harbor Yard. Första perioden slutade mållös trots tre powerplaylägen för Sound Tigers. Checkers boxplay var dock starkt och höll effektivt nere antalet målchanser.

Men i den andra perioden fick Bridgeport till slut utdelning i sitt powerplayspel. Benn Olson tacklade en motståndare hårt och Zach Boychuk gav igen med en crosschecking som resulterade i det numerära överläget för hemmalaget. Det var rena klapp-klapp-spelet som ledde fram till målet som slogs in av Jeremy Colliton efter passningar från Rob Hisey (bilden) och Rhett Rakhshani. Charlotte fick själva spela i numerärt överläge någon minut senare och det blev snabbt ett 5-mot-3-läge efter ytterligare en utvisning. Då kom också kvitteringen efter att Joel Martin heroiskt räddat både skott och retur innan Chris Terry följde upp med ett tredje skott som överlistade Bridgeportmålvakten.

Inga fler mål noterades under ordinarie speltid och inte heller i förlängningen lyckades något lag avgöra trots bra chanser. Matchen fick istället avgöras på straffar och Rhett Rakhshani var den förste att triumfera i straffläggningen. Men Checkers svarade med mål av Jacob Micflikier och till sist av Terry som gav bortalaget segern efter mycket om och men.

Sound Tigers som ligger hjälplöst sist i AHL tar på fredag åter emot Charlotte. Helgen är sedan fullspäckad med matcher mot Manchester och Binghamton på lördag respektive söndag.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Jeremy Colliton (Rob Hisey, Rhett Rakhshani) 30:16 PP
  • 1-1 Chris Terry (Zac Dalpe, Zach Boychuk) 32:06 PP
  • 1-2 Chris Terry SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s