Aaron Ness nära kontrakt med Islanders

Postat: 15 mars, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:

Enligt flera källor har Islanders prospect Aaron Ness från University of Minnesota Gophers beslutat sig för att inte återvända för sin sista juniorsäsong med laget utan istället skriva på för Islanders.

Ness draftades av Isles i andra rundan 2008 och han har sedan dess haft en ganska avstannande utveckling på collegenivå.

Ness kom till Gophers efter en genombrottssäsong i high school med Roseau Rams. Han anslöt till universitetet ett år för tidigt än normalt och han blev uppmärksammad för sina frejdiga offensiva egenskaper trots att han ansågs vara lite för liten kroppsmässigt.

Aaron gjorde 17 poäng under sitt första år med Gophers och han förutspåddes en lysande karriär på collegenivå. Men tyvärr var laget för dåligt och vinsterna uteblev, vilket också påverkade Ness utveckling och han blev aldrig det offensiva hot som många Gopher-fans hade hoppats på.

Hans spel i egen zon förbättrades dock allt eftersom tiden gick och han byggde på sig mer muskler, men i slutändan blev han bara en Minnesotaspelare i mängden. Kanske hade det blivit annorlunda om han fått chansen i de tidigare Gopher-lag som var betydligt mer talangfulla och bättre coachade.

Med detta sagt så har Ness en lång väg att vandra innan han ens kommer bli påtänkt i Islanders, men förhoppningsvis kommer han någon gång lyckas ta en NHL-plats och då gärna i Islanders.

University of Minnesota har ännu varken bekräftat eller dementerat uppgifterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s