Det blev inte de mest frekventa målskyttarna som avgjorde nattens match för Devils när de slog Islanders efter förlängning. Både Jacob Josefson och Anssi Salmela gjorde sina första mål för säsongen och i Josefsons fall var det t.o.m. första målet någonsin i NHL.

Det var just Josefson som inledde målskyttet tidigt i den första perioden och målet var ganska billigt sett ur Islandersperspektiv. Ex-Djurgårdaren rundade Al Montoyas kasse och skickade in pucken på mål från minimal vinkel. På något oförklarligt sätt letade sig pucken in i mål fram till 1-0 för hemmalaget. Det var annars en ganska sömnig förstaperiod där Devils ägde mest puck men som vanligt var Michael Grabner farlig i sina kontringar. Tyvärr är Österrikarens målprocent på frilägen alldeles för låg då han egentligen borde ha gjort uppåt 40 mål vid det här laget och inte heller idag hade han flytet med sig på sina frilägen. Micheal Haley gjorde i alla fall sitt för att få igång sitt lag då han fullkomligt mosade Adam Mair i deras fight en bit in i perioden.

Islanders fick inleda den andra perioden i numerärt underläge men det utnyttjade istället Blake Comeau som på en kontring elegant lurade ner Martin Brodeur på isen och lyfte in kvitteringen. Ett par minuter senare tände Islanders mållampan igen när Andy MacDonalds skott från blå styrde på både Matt Moulson och till sist John Tavares och in i mål. Bägge målvakterna fick sedan visa upp sig när först Grabner styrde en puck på mål som Brodeur räddade och i anfallet efter var det Montoyas tur att glänsa då han snyggt plockade Mattias Tedenbys handledsskott. Med endast 9 avlossade skott efter två perioder fick Islanders vara nöjda med uddamålsledningen inför den tredje perioden.

Efter ytterligare ett missat friläge av Grabner i den tredje periodens inledning kunde Devils istället få in kvitteringen när David Clarkson forcerade in en retur från nära håll. Devils låg sedan på hårt i resten av perioden för att få in ett segermål men Islanders höll undan och tvingade fram en förlängning.

Det blev alltså ändå seger för hemmalaget då Salmela fick pucken av Tedenby och från ett ganska ofarligt avstånd skickade han in vinstmålet, en puck som Montoya kanske borde tagit.

Islanders gjorde ingen höjdarmatch offensivt och med bara 15 skott på mål får man ändå vara nöjda med en poäng i denna match. Tyvärr drar ju Devils ifrån i tabellen och det kan bli svårt att passera New Jersey igen med tanke på den hysteriska form det laget befinner sig i. Nu ser vi istället fram emot tisdag och nästa match som blir ett hett New York-derby då man besöker Madison Square Garden för match mot Rangers.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Jacob Josefson 1 (David Clarkson, Anton Volchenkov) 1:57
  • 1-1 Blake Comeau (Jack Hillen) 21:13 SH
  • 1-2 John Tavares (Matt Moulson, Andrew MacDonald) 26:46
  • 2-2 David Clarkson (Mattias Tedenby, Jacob Josefson) 45:42
  • 3-2 Anssi Salmela (Mattias Tedenby, Patrik Elias) 63:09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s