Niklas Anderssons karriär är över

Postat: 9 mars, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:

Mellan åren 1991-2001 blev det 165 matcher i NHL, varav 139 i Islanderströjan och hela 512 farmarlagsmatcher i AHL och IHL för Niklas andersson. Efter äventyret i Nordamerika fortsatte han sin karriär i Frölunda där han fick vara med och vinna två SM-guld och det blev till slut 548 Elitseriematcher för klubben i sitt hjärta.

Men nu är det slut. Idag meddelade Andersson att han lägger av med hockeyn bara två månader före sin 40-årsdag. Symboliskt nog blev hans sista mål i karriären ett viktigt sådant då han avgjorde matchen mot Luleå i Elitseriens sista omgång, ett mål som garanterat räddade kvar Frölunda i Elitserien.

Niklas tid i Islanders blev en vändpunkt i karriären då han kört fast i farmarligorna och inget tydde egentligen på att han skulle få sin chans i NHL. Men den 15 juli 1994 skrev Niklas på som free agent för Islanders och efter en framgångsrik säsong i Denver Grizzlies fick han följande säsong äntligen chansen i NHL. Men Islanders var ett lag på dekis och det var därför inte helt lätt för Niklas att få ut något av sitt slit. Med tanke på sin högst mediokra omgivning får man ändå säga att han gjorde det mycket bra under den tid han representerade klubben. Det blev totalt 79 poäng för Islanders.

Han hade under sin tid i New York Islanders faktiskt en egen fanclub som han träffade med jämna mellanrum.

Vi tackar Niklas för allt han bidrog med för svensk hockey och för Islanders under 90-talets sista hälft. Vi önskar honom lycka till med vad han än kommer syssla med i framtiden.

Andersson firas efter ett mål mot Rangers.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s