Nattens match mot Toronto Maple Leafs inleddes med att Matt Martin tacklade Calle Gunnarsson så att plexiglaset lossnade och behövde bytas ut. Trots att första perioden blev mållös saknades det inte chanser. Blake Comeau, Josh Bailey och Matt Moulson träffade alla trävirket tidigt i matchen och man var överlag lite mer på hugget än sina motståndare inledningsvis.

Därför kändes det rättvist när Islanders tidigt i den andra perioden kunde ta ledningen efter att Milan Jurcinas skott styrts i mål av Zenon Konopka som stod parkerad framför James Reimer i Torontokassen. Tyvärr dröjde det bara 34 sekunder innan det var utjämnat igen då Keith Aulie smög upp från backplats och nätade sitt första NHL-mål från slottet. Islanders fick en bra chans att åter ta ledningen när Matt Martin fick chansen på straff efter att han blivit hakad i friläge. Reimer hade dock inga problem med Martins straffslag men när Islanders fortsatte att trycka på så lyckades till slut Frans Nielsen trycka in 2-1 på en retur framför mål. Även denna gång kom Toronto tillbaka när man kvitterade med en dryg minut kvar att spela av perioden.

I den tredje perioden fick Michael Grabner pucken framför mål och med ett par finter lurade han Reimer innan han satte 3-2 och vi hoppades på att Islanders denna gång skulle hålla sin ledning. Det dröjde bara en dryg minut, sedan hade våra förhoppningar grusats. Nikolai Kulemin lämnades ostörd framför mål och han kunde peta in en retur alldeles framför Al Montoya.

Matchen gick till förlängning och där kunde Blake Comeau avgöra matchen med en knapp minut kvar att spela. Han satte fram klubban och styrde in Radek Martineks stenhårda slagskott utan chans för Reimer.

Islanders förtjänade verkligen två poäng denna gång och tyvärr får man bara konstatera att man inte lyckades hålla Toronto borta från att ta poäng. Toronto är ju ett av alla de lag som Islanders måste passera för att kunna ta sig till slutspel. Det anmärkningsvärda är att det nu endast skiljer 10 poäng mellan åttan Buffalo och Islanders på 14:e plats. Med 28 poäng kvar att spela om lever fortfarande en strimma av hopp hos den obotlige optimisten som jag är. På fredag väntar match mot svårstoppade Boston Bruins, det blir ett verkligt test för Isles.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Zenon Konopka (Milan Jurcina, Justin DiBenedetto) 22:15
 • 1-1 Keith Aulie (Tim Brent, Mike Brown) 22:49
 • 2-1 Frans Nielsen (Kyle Okposo, Andrew MacDonald) 31:17
 • 2-2 Tim Brent (Colby Armstrong) 38:44
 • 3-2 Michael Grabner (Blake Comeau, Josh Bailey) 48:40
 • 3-3 Nikolai Kulemin (Mikhail Grabovski, Phil Kessel) 49:48
 • 4-3 Blake Comeau (Radek Martinek, Frans Nielsen) 64:02

 

Vi noterar också att Odessa tog revansch på förlusten senast mot Allen Americans då man i natt slog samma motstånd med 5-2 på hemmaplan. På fredag tar man emot Bloomington PrairieThunder.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Mark Ehl (Darryl Bootland, Patrick Mbaraga) 8:05
 • 2-0 Sebastien Thinel (Todd Robinson, Matt Gens) 17:34 PP
 • 3-0 Luke Stauffacher (Kevin Seibel, Todd Robinson) 20:15
 • 3-1 David Nimmo 35:44 PS
 • 3-2 David Strathman (Dave Bonk, Greg Gallagher) 51:25
 • 4-2 Mike Ramsay (Kenny Bernard) 52:48 SH
 • 5-2 Jeff Pierce (Kevin Seibel) 54:36 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s