Devils hetast av de heta

Postat: 7 mars, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , ,

Det var dags att bestämma vilket av lagen i den östra conferencen som verkligen är mest på gång just nu när Islanders tog emot Devils igår kväll. Lagen har sedan den 16:e december tagit 45 respektive 44 poäng i conferencen med bara Boston som övermän och matchen kom därför att kallas för ”statement game”, för att klargöra vilket av lagen som är mest på G för tillfället.

Första perioden blev en defensivt inriktad historia med få målchanser och ganska lågt underhållningsvärde. Devils ägde mest puck men inget av lagen skapade någon riktigt fet målchans.

Trenden höll i sig i början av den andra perioden och det var först när Devils tog ledningen i powerplay som matchen fick lite fart. Islanders jobbade sig in i matchen och kunde dessutom kvittera sent i perioden genom Josh Bailey som i powerplay slog in en retur framför mål.

Den tredje perioden var 30 sekunder gammal när Michael Grabner bröt en passning och satte fart mot Brodeur men hans avslut träffade klockrent i stolpen. Istället fick Devils utdelning när Kovalchuk lite väl enkelt hittade femte hålet på Al Montoya. Passningspoäng där f.ö. till Jacob Josefson, hans första NHL-poäng. Men Islanders fortsatte att kämpa och det var åter firma Bailey och Comeau som fick till det när den sistnämnde snodde pucken från en motståndarförsvarare och skickade in kvitteringen med mindre än fyra minuter kvar av perioden.

Bägge målvakterna fick sedan göra ett par bra ingripanden i förlängningen men matchen gick till straffar och det krävdes ganska många rundor innan Brian Rolston till slut avgjorde för New Jersey.

Jag sa innan match att jag skulle vara nöjd med en poäng mot Devils och jag får nog vidhålla detta även efter matchen med tanke på att det var nära att det inte blev några poäng alls. Nu spelar Islanders mot Toronto nästa gång och den matchen går av stapeln på tisdag.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Brian Rolston (Ilya Kovalchuk, Travis Zajac) 24:09 PP
  • 1-1 Josh Bailey (Frans Nielsen, P.A. Parenteau) 37:06 PP
  • 1-2 Ilya Kovalchuk (Jacob Josefson, Anton Volchenkov) 42:52
  • 2-2 Blake Comeau 56:18
  • 2-3 Brian Rolston SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s