Trevor Gillies avstängd 10 matcher

Postat: 4 mars, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , ,

Efter att Trevor Gillies avtjänat sin 9 matcher långa avstängning för sin fula tackling på Pittsburghs Eric Tangradi för tre veckor sedan, var han tillbaka på isen i onsdagens möte med Minnesota Wild. I början av den andra perioden tacklades Justin DiBenedetto bryskt in i sargen med huvudet före av Minnesotas Cal Clutterbuck. Sekunden senare hämnades Gillies genom att crosschecka Clutterbuck i ansiktshöjd.

Jag tycker att Gillies föregår med gott exempel som står upp för sin lagkamrat, men innan ni ropar efter mitt huvud på ett fat så vill jag starkt poängtera att det aldrig är okej att attackera någon i huvudhöjd. Jag minns själv hur rasande jag var efter en match tidigare den här säsongen då Philadelphias Daniel Briere försökte hugga huvudet av Frans Nielsen. Hur kommer det sig egentligen att alla fula hämdaktioner sker mot huvudet, precis som om offrens ansikten är magnetiska och förövarens klubba automatiskt söker sig dit?

Gillies fick idag sin dom och den lyder på ytterligare 10 matchers avstängning. Detta innebär att han kan göra comeback först den 26:e mars mot Philadelphia. Cal Clutterbuck slapp avstängning för sin vårdslösa tackling på DiBenedetto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s