I samtliga fyra möten mellan Islanders och Capitals har utgången blivit densamma, uddamålsseger för Washington. Detta sedan Islanders tappat segern i nattens match i slutsekunderna.
Nathan Lawson gjorde sin första start sedan den 17/2 och han såg länge ut att bli matchvinnare för Islanders då han höll nollan ända tills det återstod 48 sekunder av den tredje perioden.

Efter en mållös förstaperiod tog Islanders ledningen mitt in i den andra perioden. John Tavares bröt ett uppspel och gav pucken till P.A. Parenteau som hittade Matt Moulson i ett 2-mot-1-läge och Moulson slog till direkt och Michal Neuvirth fick kapitulera.

Tredje perioden blev en öppen historia med Washington som jagade kvittering och Islanders som låg på kontring. Lawson fick göra ett par riktigt svettiga räddningar och såg alltså ut att bli hjälte. Men när Islanders misslyckades avgöra i de numerära överlägena man fick mot slutet av perioden blev man straffade i slutet av Brooks Laich som lämnades helt fri framför Lawson och kvitteringen var ett faktum.

Matchen gick till förlängning och väl där vaknade Alex Ovechkin till liv. Han hade dittills varit ganska loj och osynlig men nu satte han högsta fart och Frans Nielsen kunde inte hänga med och fri med Lawson lade ryssen in en backhand och avgjorde på så sätt matchen.

Synd om Lawson som ändå räddade 40 skott och som hade behövt en seger för självförtroendet men förhoppningsvis kan han ta med sig de första 59 minuterna från matchen och bygga vidare på det. Justin DiBenedetto gjorde debut mot Washington och skötte sig bra i kedjan med Josh Bailey och Blake Comeau. Islanders spelar redan i natt igen, hemma mot Minnesota Wild.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Matt Moulson (P.A. Parenteau, John Tavares) 30:08
  • 1-1 Brooks Laich (Jason Arnott, Alex Ovechkin) 59:12
  • 2-1 Alex Ovechkin 61:55
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s