Oflytet håller i sig för Bridgeport som spelade betydligt bättre igår kväll än man gjorde senast mot Manchester. Igår stod Hershey Bears för motståndet och Sound Tigers lyckades träffa stolpar och ribbor men det blev inte tillräckligt med mål och Bears kunde avgå med uddamålssegern.

Detta var bägge lagens fjärde match på fem dagar och kanske var det därför som matchen startade i ett ganska makligt tempo. David Ullström var ytterst nära att ge hemmalaget ledningen när han prickade kryssribban och ner i målområdet. Mållampan tändes men domarna slog direkt avvärjande ut med armarna och efter ytterligare videogrankning konstaterades det att pucken aldrig var inne.

Det var istället Hershey som tog ledningen i början av den andra perioden då man överlistade Joel Martin (bilden) i powerplay. Bara tre minuter senare var det dags igen när bortalaget ökade på till 2-0 genom ryske Dmitri Kugryshev. Men med två minuter kvar av perioden reducerade Sound Tigers snyggt när Jesse Joensuu fann Rhett Rakhshani på bortre stolpen och 2-1 var ett faktum.

Hersheys målvakt igår var Todd Ford som i lördags backade upp Michal Neuvirth när Islanders mötte Washington. Han fick i den tredje perioden åter vittja nätet när Justin DiBenedetto gjorde sitt 15:e mål för säsongen med ett direktskott i spel 5-mot-3. Tyvärr svarade Joel Martin för en liten tavla när Hershey tre minuter senare återtog ledningen. Martin kom ut ur sin kasse för att stoppa ett friläge men hans rensning hamnade i händerna på Maxime Lacroix som enkelt kunde göra 3-2. Efter det hade Jason Pitton ett skott i ribban och Rob Hisey träffade stolpen men närmare än så kom aldrig Bridgeport en kvittering.

Detta var nog en match som Sound Tigers borde vunnit med tanke på att gästerna endast lyckades avfyra 14 skott på hela matchen. Men ibland går det inte som man tänkt sig och lite synd var det nu när man hade en nostalgikväll i Bridgeport då hemmalaget spelade i sina originaltröjor och gästades av Trent Hunter och Rick DiPietro som var med i ett symboliskt nedsläpp innan match.
Nu väntar en handfull bortamatcher och man inleder dessa på lördag mot Portland Pirates.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Kyle Greentree (Keith Aucoin) 21:43 PP  
  • 0-2 Dmitri Kugryshev (Dmitri Orlov, Keith Aucoin) 24:38   
  • 1-2 Rhett Rakhshani (Jesse Joensuu, Rob Hisey) 37:47 PP  
  • 2-2 Justin DiBenedetto (David Ullström, Jon Landry) 45:24 PP  
  • 2-3 Maxime Lacroix (David de Kastrozza, Andrew Joudrey) 48:04 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s