Bensinen tog slut för Islanders

Postat: 27 februari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

Efter en mycket bra förstaperiod och lovande spel även i början av den andra tappade Islanders allt under matchens andra halva.

Det dröjde 13 minuter innan Washington fick till sitt första skott på mål och då hade Islanders redan skapat massvis med chanser och kort därefter kom även ledningsmålet för Isles genom Kyle Okposo som via en snygg aktion på egen hand gav sig läget framför mål som han även förvaltade på bästa sätt. Okposo har annars haft lite svårt att nå upp till gammal god klass sedan comebacken men detta mål påminde oss om hans kvalitéer. Capitals målvakt, Michal Neuvirth, var annars fenomenal och räddade verkligen sitt lag från större underläge.

Men i andra periodens första byte fick ändå Islanders ny utdelning då Travis Hamonics höstlöv singlade ner bakom en totalskymd Neuvirth. Lite retroaktiv utdelning där kändes det som men sedan tog Washington över mer och mer. Brooks Laich reducerade med halva matchen spelad men Islanders höll ändå undan bra i slutskedet av perioden.

Däremot hade man glömt spelet i omklädningsrummet inför den tredje som helt ägdes av Washington. Det kändes som att Islanders inte hade mer att ge, att bensinen tagit slut helt enkelt, och Capitals mål kom som ett brev på posten. Först kvitterade Mike Knuble när Al Montoya blivit överspelad och lite senare såg vi ett stenhårt direktskott från Alexander Semins klubba fram till 3-2. Inte förrän det återstod två minuter och med Montoya förpassad till bänken såg vi Islanders kämpa på nytt för ett mål, men då var det redan för sent.

Tung förlust alltså och nu börjar t.o.m. jag tappa hoppet om en slutspelsplats. Inte blev det så mycket med fansens tänkta ”white-out-the-red-kampanj” heller. För få Twitter och forumbesökare bland publiken kanske eftersom själva klubben inte haft något finger med i spelet denna gång. Nu möts lagen på nytt på tisdag men då i Washington.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Kyle Okposo (Michael Grabner, Andrew MacDonald) 13:48
 • 2-0 Travis Hamonic 20:33
 • 2-1 Brooks Laich (John Carlson) 29:44
 • 2-2 Mike Knuble (Brooks Laich, Marcus Johansson) 42:24
 • 2-3 Alexander Semin (Alex Ovechkin) 45:41
Annonser
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Varför körde Schremp fast han var på waivers?

 2. Magnus skriver:

  Schremp spelade och Nathan Lawson vaktade båset trots att de bägge hamnade på waivers i lördags på grund av den s.k. 48-timmarsregeln som träder i kraft när en spelare waivas på en helg. Ingen av dom kan bli tagna av något annat lag före måndag, (alltså idag) och därför fick man även använda de båda mot Washington. Med tanke på att trade deadline är idag så kan ju detta också betyda att andra spelare är mer intressanta på marknaden, en dag som denna. Tanken från Islanders sida är knappast att göra sig av med Schremp eller Lawson, utan säkerligen är det för att göra dom tillgängliga för spel i Bridgeport. Lite rörigt kanske men jag återkommer i ärendet ifall någon av dom byter klubb idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s