Det blev ännu en förlust i statistikkolumnen när det gäller bortamatcher i Philadelphia. Inte sedan den 7:e april 2007 har Islanders åkt från staden med två poäng i bagaget, just nu innebär det 12 raka matcher. Men denna gång fick man alltså ändå med sig en poäng vilket får ses som en stor framgång mot en tänkbar Stanley Cup-kandidat på dess hemmarink. Det var dock nära att man fick åka hem tomhänta men en lite oväntad poängräddare klev fram när det som bäst behövdes.

Men vi börjar i den första perioden i denna underhållande match där bägge lagen anföll hämningslöst så fort man fick chansen. Både Al Montoya och Sergei Bobrovsky i Phillys mål fick slita för att hålla tätt och man gjorde det oftast mycket förtjänstfullt. Bobrovsky fick dock se sig besegrad först när Frans Nielsen gav Islanders ledningen mitt i den första perioden. Nielsen skar in från högerkanten och sköt ett mycket rappt handledsskott i skäret som hemmamålvakten knappt hann reagera på (bilden).

Målet var otroligt nog det enda som föll i första akten men det dröjde inte länge in i den andra innan Flyers lyckades kvittera. Ty Wishart gick ner när han blev träffad av ett skott och hade därför svårt att rensa undan pucken som helt plötsligt letade sig fram till slottet dit Mike Richards hann först och sköt 1-1 bakom en maktlös Montoya. Även i denna period skapades det väldigt mycket chanser och bägge lagen sköt tillsammans 78 skott under matchen. I slutet av den andra perioden tog Philly ledningen när Claude Giroux på klassiskt Håkan Loob-manér hittade Tomas Sandst…eh förlåt, James van Riemsdyk som rundade Montoya och la in pucken i tom kasse.

I den tredje perioden såg det mycket mörkt ut när Jeff Carter ökade på till 3-1 efter fem minuters spel. Vi var redo att kasta in handduken när Matt Martin satte sitt första för kvällen någon minut senare. Micheal Haley jobbade hårt på Flyers backar och snodde åt sig pucken som han sedan serverade en helt friställd Martin framför mål. I slutsekunderna kliade vi oss lite i huvudet när Islanders gick för en kvittering och Jack Capuano valde att sätta in 4:e-femman. Detta visade sig dock bli ett genidrag då Martin åter blev målskytt när han först plockade ner en hög puck med handsken framför mål, och i momentet senare snyggt sprätte in kvitteringen med 28 sekunder kvar.

Matchen gick till förlängning och Philadelphia pressade på för ett avgörande. Med endast 18 sekunder kvar av OT fick man också utdelning då pucken letade sig fram till Andrej Meszaros som satte punkt för matchen med sitt 4-3-mål.

Detta var som sagt en underhållande match där Islanders kämpade heroiskt med både Radek Martinek och Milan Jurcina borta p.g.a. skador. Vi fick därför se Mark Katic göra NHL-debut och det känns väl lite som att det var på tiden. Han har ju varit väldigt duktig i Bridgeport ända sedan han började spela för klubben. Vi ser nu fram mot helgens match mot Washington som spelas på lördag och som planeras gå i ett vitt tema. Hemmapubliken uppmanas att komma i vita tröjor för att skapa ett mer enat publikstöd, något som man oftast ser i slutspelen, men Islanders fans har ju inte fått så många chanser till det den senaste tiden så nu försöker man ändå.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Frans Nielsen (Jack Hillen, Al Montoya) 9:03
  • 1-1 Mike Richards (Scott Hartnell) 21:58
  • 2-1 James van Riemsdyk (Claude Giroux, Jeff Carter) 37:31
  • 3-1 Jeff Carter (Claude Giroux, Sean O’Donnell) 45:05
  • 3-2 Matt Martin (Micheal Haley, Mark Katic) 46:31
  • 3-3 Matt Martin (Travis Hamonic, Andrew MacDonald) 59:32
  • 4-3 Andrej Meszaros (Ville Leino, Matt Carle) 64:42
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s