Toronto fortsätter sätta käppar i hjulet

Postat: 23 februari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Islanders kunde inte följa upp sina fina insatser den sista tiden då man gästade Air Canada Center i Toronto i natt. Bakåt saknades Radek Martinek efter en smäll senast och efter bara tre byten fick Milan Jurcina problem med ljumskarna vilket höll honom borta från resten av matchen. Med bara fem backar kvar blev anfallsspelet lidande då backarna helst inte ville deltaga för mycket i offensiv zon med risk för att trötta ut sig i onödan. Bakåt klarade man sig dock ganska bra även om Al Montoya fick kliva in och rädda laget vid ett par tillfällen.

Toronto tog ledningen efter halva den första perioden genom Clarke MacArthur som fick ett droppass innanför blå från Kulemin som han förvaltade genom att pricka nättaket bakom Montoya. Maple Leafs har precis som Islanders gått väldigt bra efter All-Star-brejket och de var det klart piggaste laget i den första perioden.

Hemmalaget inledde även den andra perioden piggast och Montoya fick verkligen slita för brödfödan men lyckades ändå hålla målet borta från påhälsning. Blake Comeau var sedan ytterst nära en kvittering när han snodde pucken från en Torontospelare och sköt i stolpen bakom James Reimer i hemmakassen. Ett par minuter senare fick Islanders ändå utdelning när glödheta Matt Moulson satte sitt 27:e mål för säsongen fram till 1-1 efter att Reimer lämnat en jätteretur på Andy MacDonalds backskott. Detta gav Moulson en helt vidöppen kasse att enkelt förpassa pucken i. Bägge lagen fortsatte sedan att skapa bra chanser och spelet i den tredje perioden tog vid där mittakten slutade.

Islanders fick den bästa chansen i tredje perioden när Jack Hillen följde med upp i anfallet och serverades framför mål men Reimer rånade honom på ett ledningsmål och istället kunde Phil Kessel avgöra matchen i anfallet efter och det alldeles på egen hand. Passivt försvarsspel tillät Kessel att vandra in i offensiv zon och sikta in sig innan han smällde in 2-1 bakom en hjälplös Montoya.

Maple Leafs fortsätter alltså gäcka Islanders som inte heller fick några andra resultat med sig då både Devils och Rangers vann. Hurricanes tog dessutom en poäng så avståndet är nu 12 poäng upp till slutspelsplats. Omöjligt? Tja, om man vinner 18 av de 21 matcher som återstår kommer man upp i 89 poäng, vilket var tillräckligt för att nå playoff förra säsongen. Att begära en sådan vändning är givetvis omöjligt men titta på New Jersey, de var till synes ohjälpligt sist i öst och långt efter Islanders för någon månad sedan. Nu tror jag de kommer ta sig till slutspel faktiskt. Det hade varit väldigt roligt ifall Islanders kunde göra dom sällskap.
På torsdag är man i Philadelphia för match mot Flyers.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Clarke MacArthur (Nikolai Kulemin) 10:13
 • 1-1 Matt Moulson (Andrew MacDonald) 28:09 PP
 • 2-1 Phil Kessel 55:19
Annonser
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Hoppas Montoya få fortsatt förtroende av Cupano, tycker att Montoya ser mer stabil ut en Lawson. Slutspel blir riktigt svårt fast vi har många matcher kvar mot lag som ligger runt strecket. Matchen mot Flyers blir väldigt viktig och jag hoppas verkligen att vi kniper två poäng borta i Philadelphia. Vad tror du om kommande trades? Själv tror jag att Martinek är på väg bort.

 2. Magnus skriver:

  Självklart är slutspel bara en utopi i dagsläget och jag tror innerst inne att det är omöjligt den här säsongen. Men så länge poängen ska spelas om och det finns en möjlighet vägrar jag ge upp hoppet, precis som alla andra säsonger.
  De flesta ryktena rörande Islanders på trade deadline (1 mars btw) kretsar ju kring Martinek. Saker som talar emot är ju att han hela tiden går sönder och att andra lag därför drar sig för en trade och hans ganska ovanliga uttalanden den senaste tiden. Den normalt så tystlåtne Martinek har nyligen i intervjuer pratat om hur bra han trivs i Islanders och det kan ju vara en hint om att han inte själv vill bort. Det blir spännande att se hur det utvecklas denna veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s