Matt Goalson med ett matt trick

Postat: 21 februari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Ja, visst är det tacksamt att skämta om Matt Moulsons namn när det kommer till avdelningen målskytte och ikväll var det verkligen befogat. Moulson kopierade David Ullströms bedrift från igår i Bridgeport genom att först göra två mål i följd och sedan det tredje i tom kasse.

Hans första mål kom 7:40 in på den första perioden efter att John Tavares hittat honom och från ganska nära håll skickade han in ledningsmålet bakom Tomas Vokoun. Islanders fortsatte att dominera perioden och man tillät Florida att endast skjuta tre skott på mål. Moulson kunde däremot öka på sin målskörd med ett blixrande snabbt skott från vänstra tekningscirkeln som gick in över Vokouns högra axel. I slutet av perioden åkte Stephen Weiss på ett matchstraff för en armbåge i huvudet på Radek Martinek och Islanders fick spela fem minuter i numerärt överläge.

Detta utnyttjade hemmalaget också för när det återstod fyra sekunder av utvisningen fick Martinek sin hämnd på Weiss när han via en Panthersspelare sköt 3-0 från blålinjen. Sedan var det dags för matchens läckerhet när Josh Bailey på egen hand fintade ner en försvarare och kom ut i en ganska snäv vinkel mot mål men trots det hittade han krysset och det hela såg mycket vackert ut.

När den tredje perioden var till hälften spelad började vi så smått fundera på om Al Montoya åter skulle få hålla nollan men det fick vi snabbt svar på för i powerplay petade Mike Santorelli in en retur framför mål och ställningen var plötsligt 4-1. Panthers chansade väldigt tidigt på sex utespelare men det gick inget vidare för trots att han var hakad och ur balans kunde Moulson skicka in sitt tredje mål för kvällen från halva plan.

Matchen slutade 5-1 och nu har Islanders 6 segrar på de 7 senaste matcherna och faktiskt endast 11 poäng upp till en slutspelsplats. Skulle man besegra Toronto i morgon så skiljer det sedan bara två poäng upp till 12:e-platsen i Eastern Conference, vem hade trott det för en månad sedan? Toronto i morgon alltså. En match i taget är det som gäller nu och kan New Jersey så kan väl vi.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Moulson (John Tavares, Travis Hamonic) 7:40 
  • 2-0 Matt Moulson (P.A. Parenteau, Travis Hamonic) 14:58 
  • 3-0 Radek Martinek (Frans Nielsen) 20:37 PP
  • 4-0 Josh Bailey (Blake Comeau, Andrew MacDonald) 26:41
  • 4-1 Mike Santorelli (Jason Garrison, Dennis Wideman) 50:34 PP
  • 5-1 Matt Moulson (Jack Hillen, Zenon Konopka) 57:23 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s