Islanders och dramför allt Nathan Lawson hade ingen lyckad kväll när man tog emot Boston Bruins i Nassau Coliseum i natt. Redan efter två minuter tände Blake Wheeler mållampan efter att Milan Jurcina slarvat i egen zon. Vinkeln var dock såpass dålig att Lawson borde tagit denna puck och inte blev det bättre när NHL:s ålderman Mark Recchi stötte in 2-0 med skridskon efter tveksamt ingripande av både Bruno Gervais och Lawson. Med nio minuter spelade punkterades i princip matchen när Greg Campbells höstlöv från blålinjen singlade in bakom Lawson som dock var något skymd vid måltillfället. Islanders skapade knappt någonting i den första perioden så ledningen var helt klart rättvis om än i överkant.

Lawson fick nya problem direkt i den andra perioden som inte ens var en minut gammal när David Krejci tog sin egna retur fram till 4-0 och matchen var definitivt körd i det läget. Så när John Tavares reducerade minuten senare höjde vi knappt på ögonbrynen trots att det var ett riktigt fint mål vi bjöds på. Tyvärr dröjde det inte länge förrän Boston kunde näta igen. Tyler Seguin fann maskorna bakom Lawson som var helt ur position vid målet och då fick Jack Capuano nog och skickade in Al Montoya för att ta över som burväktare (bilden). Detta gav Islanders en tillfällig boost och Josh Bailey kunde skicka in 5-2 tre minuter senare. Men när Islanders inte kunde hålla ordning på bytena åkte man på en utvisning för för många spelare på banan. Milan Lucic behövde då endast sju sekunder på sig i det efterföljande powerplayet och Montoya fick plocka ut sin första puck ur kassen.

Detta blev kvällen då Michael Grabners målsvit bröts och han slutade på sex raka matcher. Istället verkar det som att Tavares vill blanda sig in i leken om att bli bästa målskytt i laget för i den tredje perioden kunde han peta in en retur från Tuukka Rask och därmed göra sitt andra mål för kvällen. Tavares är nu uppe i 23 gjorda mål, Grabner har 25. Detta visade sig även bli matchens sista mål och slutresultatet skrevs alltså till klara 6-3.

Islanders fick ett bryskt uppvaknande från den sköna dröm man befunnit sig i under den senaste veckan. Förhoppningsvis kan de nu snabbt ”somna om” och återuppta drömmen, helst redan till på lördag när LA Kings är på besök på ostkusten.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Blake Wheeler (Tyler Seguin, Andrew Ference) 1:52 
  • 0-2 Mark Recchi (Patrice Bergeron, Johnny Boychuk) 7:03
  • 0-3 Gregory Campbell 9:04
  • 0-4 David Krejci (Nathan Horton, Milan Lucic) 20:55
  • 1-4 John Tavares (Blake Comeau) 21:50
  • 1-5 Tyler Seguin (Shawn Thornton, Blake Wheeler) 22:48
  • 2-5 Josh Bailey (Blake Comeau, Radek Martinek) 25:36
  • 2-6 Milan Lucic (David Krejci, Zdeno Chara) 27:17 PP
  • 3-6 John Tavares (Jack Hillen, Matt Moulson) 52:57
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s