Kalamazoo visade prov på moral

Postat: 15 februari, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , , , , ,

Trots att det återstår 23 matcher för K-Wings innan det är dags för slutspel är känslan att man bör kunna ta sig till playoff. För lagets hysteriska form håller i sig och i nattens match mot Wheeling Nailers tog man sin åttonde vinst på de elva senste matcherna. Efter ganska hårt matchande den senaste tiden krävdes det dock stark moral för att det skulle gå vägen även denna gång.

Första perioden blev mållös men dock inte händelsefattig men det som skedde i pausen var ännu mer spektakulärt. En lite ovanlig händelse för att vara i en hockeyarena tog nämligen plats i den första periodpausen då Brenda Phillips och William Godfrey passade på att gifta sig på isen.

Kalamazoo kunde sedan ta en snabb tvåmålsledning i början av den andra perioden. Först slog K-Wings målspruta Andrew Fournier till efter bara 47 sekunder och tre minuter senare gjorde Mitch Versteeg 2-0 från högerkanten. Men Wheeling, som fortfarande leder North Division före Kalamazoo, svarade för en remarkabel comeback i slutsekunderna av perioden. Med 47 sekunder kvar kunde Ryan Bushee, i spel 5-mot-3, bomba in reduceringen fram till 1-2, för övrigt Ryan Nies första insläppta mål på rosa is på över 159 spelade minuter. Matchen spelades alltså på sponsrad rosafärgad is, något som sker lite då och då i de lägre seriesystemen. Otroligt nog hann Wheeling även med en kvittering innan periodpaus för med endast 16 sekunder kvar utnyttjade Nailers det 5-mot-4-läge som uppstod efter förra målet. Tungt för Wings att gå in i periodpaus med en sådan avslutning.

Därför var det skönt att se laget plocka fram den moral, det hjärta och det självförtroende laget just nu besitter. När Kalamazoo fick chansen i spel 5-mot-3 sköt Sam Ftorek in vinstmålet efter en öppnande passning från A.J. Thelen.

Kalamazoo får chansen att ta sin femte raka seger på lördag då man inleder en period med sju matcher på nio dagar(!) med match mot Toledo Walleye, så kom inte och klaga på det hårda matchandet i Elitserien.

Trent Daavettila (bilden) blev för övrigt utnämd till ECHL Player of the Week efter sina fem mål och två assist samt +7 i plus/minus-statistiken. Vi gratulerar Trent som genom utmärkelsens huvudsponsor får donera ett gäng puckar till ungdomshockeyn i Kalamazoo.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Andrew Fournier (Darryl Lloyd, Joe Charlebois) 20:47
  • 2-0 Mitch Versteeg (Patrick Asselin, Kory Karlander) 23:46
  • 2-1 Kyle Bushee (Jason DeSantis, Doug Rogers) 39:13 PP
  • 2-2 Kelly Miller (Mike Gershon, Jason Weeks) 39:44 PP
  • 3-2 Sam Ftorek (A.J. Thelen, Kory Karlander) 55:08 PP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s