Efter att Ottawas svenske målvakt, Robin Lehner, mycket orutinerat dragit på sig en utvisning efter andra periodens slut fick Islanders chansen i spel 5-mot-3, något som satte hemmalaget i förarsätet inför slutminuterna.

Men vi börjar från början. Det blev en riktig målexplosion redan från start i nattens match mellan lagen och det var Islanders som tog ledningen genom Matt Moulson som på karaktäristiskt manér tryckte in en retur någon halvmeter framför mål. Ottawa kom dock snabbt igen och kvitterade bara 13 sekunder senare efter kommunikationsbrist mellan Kevin Poulin och Josh Bailey. Fem minuter senare gick åter Isles upp i ledning när Michael Grabner tog vara på ännu en fet retur från Brian Elliott. När sedan Jack Hillen och Milan Jurcina kom 2-mot-1 i anfallszon så kunde Senators kontra med endast forwards med hemåt för Islanders. Detta resulterade till slut i ny kvittering men målet var mest en frukt av obefintlig sikt för Poulin då han skymdes av både Matt Martin och Jurcina som jagat hemåt efter sin offensiva utflykt. Inte nog med detta, med tre minuter kvar tilläts Alexei Kovalev ostört avlossa sitt blixtsnabba handledsskott som Poulin aldrig hann reagera på och Ottawa hade för första gången tagit ledningen i matchen. Men denna gång var det Islanders tur att svara med en snabb kvittering. Rob Schremp fick en fin passning av Jeremy Colliton från bakom målet och under en avvaktande utvisning kunde Schremp trycka in 3-3.

När den andra perioden skulle börja såg vi att Ottawa bytt målvakt till förmån för svenske Robin Lehner. Sist Lehner medverkade i en match i Nassau Coliseum blev det seger, för övrigt Senators enda seger över de senaste 13 matcherna. Denna gång utvecklade sig matchen åt ett annat håll och bägge lagen tajtade till sin defensiv vilket lämnade perioden mållös. Däremot började det bli mer och mer irriterat på isen och vid ett större bråk nära Ottawas mål började Lehner svinga sin stöthandske mot Andy MacDonald. Den gången klarade sig svensken från utvisning men när peioden var över och man åkte mot omklädningsrummen möttes de båda målvakterna och utan förvarning delade Lehner ut en armbåge på Poulin som föll till isen. Hemmalagets spelare höll sig i skinnet vilket som sagt resulterade i två man mer på isen i inledningen av den tredje perioden.

Detta utnyttjade Islanders när Robbie Schremp gjorde sitt andra mål för kvällen ungefär från samma position som hans första mål. Med uddamålsledning i ryggen kunde Islanders sedan spela på resultatet och gick inte bort sig i onödan. Med nio sekunder kvar kunde sedan Frans Nielsen pricka den öppna kassen från djupt i egen zon.

Detta var en mycket underhållande match och vi gratulerar Ty Wishart som i sin första match för Islanders svarade för två assist och i övrigt ett stabilt försvarsspel. Frans Nielsen är nu en poäng ifrån 100 i NHL, något han får chansen att uppnå i nästa match som är på tisdag då man möter Toronto Maple Leafs.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Moulson (Jack Hillen, John Tavares) 4:10
  • 1-1 Chris Neil (Mike Fisher) 4:23 
  • 2-1 Michael Grabner (Frans Nielsen, Ty Wishart) 9:44 
  • 2-2 Mike Fisher (Chris Kelly, Chris Campoli) 12:20 
  • 2-3 Alexei Kovalev (Peter Regin, Chris Campoli) 17:11 
  • 3-3 Rob Schremp (Jeremy Colliton, Ty Wishart) 17:28
  • 4-3 Rob Schremp (Travis Hamonic, Michael Grabner) 41:39 PP 
  • 5-3 Frans Nielsen (Travis Hamonic) 59:51 SH EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s