DVD-tipset: New York Islanders 10 Greatest Games

Postat: 6 februari, 2011 av Magnus i Okategoriserade
Etiketter:, , , , , , , , , ,

För knappt två år sedan, när denna DVD-box var helt ny testade jag för första gången att handla från amazon.com. Att handla på nätet utanför Sverige var förenat med krångel och tvetydiga avgifter ansåg jag utan att egentligen veta något om det eftersom jag aldrig testat det tidigare.

Men nu handlade det ju om en DVD-box innehållandes New York Islanders 10 bästa matcher, framröstat av fansen, och den var jag ju bara tvungen att ha. Så det blev ett köp och det var ju absolut inte några svårigheter med själva beställningen. Tyvärr hade plasten innuti boxen gått sönder när jag fick den och därför lite svår att hantera. Men jag orkade inte klaga hos leverantören för det inbillar jag mig hade inneburit krångel. Skivorna var ju åtminstone intakta och det var ju det som räknades.

Vad är det då man får? Boxen innehåller följande matcher:

  1. 1980 års Stanley Cup Final, match 6. (CBC) – Bob Nystroms klassiska mål på övertid mot Philadelphia Flyers.
  2. 1981 års Stanley Cup Final, match 5. (CBC) – Avgörande matchen mot Minnesota North Stars med Wayne Merrick i huvudrollen.
  3. Match 5 av 1982 års Patrick Division semifinal vs Pittsburgh (WOR) – Islanders magiska comeback under de sista fem minuterna i den avgörande matchen i första rundan. John Tonelli med avgörandet på övertid.
  4. 1982 års Stanley Cup Final, match 4. (CBC) – Avgörande matchen mot Vancouver Canucks.
  5. 1983 års Stanley Cup Final, match 4. (CBC) – Avgörande matchen mot Wayne Gretzky & co.
  6. Match 5 av 1984 års Patrick Division semifinal vs NY Rangers (CBC) – Oväntade matchvinnaren Ken Morrows övertidsmål som tog laget vidare i slutspelet.
  7. The Easter Epic vs Washington, match 7 av 1987 års Patrick Division semifinal (CBC) – Maratonmatchen som Pat LaFontaine avgjorde klockan 2 på natten.
  8. Match 7 av 1993 års Patrick Division final vs Pittsburgh (CBC) – David Volek avgjorde på övertid i den senaste slutspelsrunda som Islanders vunnit. Det är snart 18 år sedan.
  9. Match 4 av 2002 års Eastern Conference kvartsfinal vs Toronto Maple Leafs (ESPN2) – Shawn Bates klassiska avgörande på straff i slutminuterna.
  10. Al Arbours 1500:e match som coach för Islanders. (MSG) – I en grundseriematch mot Pittsburgh 2007 klev legendariske Al Arbour in i båset igen för att coacha sin 1500:e match för Islanders.

Boxen är egentligen ett måste för alla Islandersfans och jag kan varmt rekommendera den. Men tänk på att boxen är kodad i Region 1 så ni behöver en regionsfri DVD-spelare för att kunna se matcherna. Om ni blev sugna på att beställa boxen så kolla på amazon.com om ni inte kan hitta den någon annanstans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s