Penguins nollade Islanders för andra gången i rad

Postat: 3 februari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:,

När Islanders mötte Pittsburgh sist strax före All-Star-uppehållet så växte Marc-Andre Fleury till en jätte och Isles gick mållösa från matchen. I natt var det dags igen men den här gången var det Brent Johnson som gjorde om Fleurys bedrift.

Penguins var det bättre laget i den första perioden så det var logiskt att man kunde ta ledningen efter knappt halva perioden spelad. I powerplay sköt Paul Martin från blå och Rick DiPietros retur hamnade hos Tyler Kennedy som ur snäv vinkel satte 1-0. DiPietro såg ganska långsam och orörlig ut vid målet och man börjar så smått ifrågasätta hans hälsa. DiPietro fick fortsatt mycket att göra och när Chris Kunitz skickade in en ganska tam backhand mot mål fick han åter kapitulera.

Det skottet borde han verkligen ha tagit men det var inte riktigt DiPietros kväll. Ett bevis på detta var när han i den andra perioden nästan släppte in ett löst skott från blålinjen men med lite tur hamnade den istället uppe på målburen.

Mot slutet av matchen försökte Islanders desperat få till en reducering och man tog ut målvakten för spel 6-mot-5. Men som det så ofta går så kom det ett mål i baken istället. 3-0 till Penguins och för att sätta en rejäl punkt för en svag insats kastade DiPietro handskarna mot Brent Johnson och blev knockad med ett enda slag.

Islanders har nu 159 raka mållösa minuter mot Penguins om man räknar bort straffläggningen precis innan nyår. Man får en ny chans mot Penguins nästa fredag då man möts på Long Island. Dessförinnan har man tre andra matcher, den första på lördag hemma mot Ottawa Senators.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Tyler Kennedy (Paul Martin, Zbynek Michalek) 8:08 PP
  • 2-0 Chris Kunitz (Pascal Dupuis, Paul Martin) 13:10
  • 3-0 Max Talbot (Craig Adams) 59:19 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s