Äntligen lossnade det för Okposo

Postat: 2 februari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

Efter fem ganska tysta matcher i sin comeback blev det lite av en ketchupeffekt för Kyle Okposo i nattens match mot Atlanta Thrashers. Med två mål och en assist låg han bakom Islanders seger som skrevs till 4-1.

Den första perioden dominerades dock av hemmalaget och Kevin Poulin stred som ett djur mellan stolparna och han gjorde det riktigt bra. Men mot slutet av perioden fick han ändå ge sig till slut när före detta Islandersspelaren Freddy Meyer visade fina fotbollstakter. Han tog sats från blålinjen och var på väg ner för att runda kassen men istället sköt han från snäv vinkel, ett skott som Poulin räddade men på returen sparkade Meyer tillbaka pucken som tog i bakhasorna på den inte ont anande keepern och vidare in i mål. Även om målet i sig var tursamt var resultatet så långt rättvist. Förutom målet hade Atlanta två skott i trävirket och Islanders fick vara glada att det bara var ett måls skillnad inför andra perioden.

Men efter pausvilan kom Islanders ut som ett nytt lag och efter drygt fem minuters spel hamnade pucken hos Travis Hamonic som från blålinjen kunde skjuta in sitt första NHL-mål i karriären. Man fortsatte efter detta att trycka på mot Atlantakassen och mot slutet av perioden gav pressen utdelning när Michael Grabner och Jack Hillen skapade en chans som tvingade en annan före detta Islandersförsvarare, Brent Sopel, att försöka rensa med hjälp av sin handske. Hans rensningsförsök blev inte bättre än att pucken landade hos Okposo som kunde sätta sitt första mål för säsongen. Bara minuten senare ökade P.A. Parenteau på till 3-1 när han i powerplay ostört fick vandra in från väntra tekningscirkeln och pricka in pucken bakom Pavelec i Atlantas mål.

I den tredje perioden fortsatte Islanders anfalla och man hade nu tagit över matchen totalt. I en kontring kom Grabner och Okposo i ett 2-mot-1-läge och ”Grabs” passning var perfekt för Kyle som bara hade att sätta dit klubban fram till 4-1.

Det var riktigt roligt att se Islanders och speciellt Okposo spela ett sådant frejdigt anfallsspel som man gjorde de två sista perioderna. Kan man bara lyckas med ett sådant spel över 60 minuter skulle jag våga tro på en trevlig vår.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Freddy Meyer (Nik Antropov, Alex Burmistrov) 14:31
  • 1-1 Travis Hamonic (John Tavares, P.A. Parenteau) 25:23
  • 1-2 Kyle Okposo 36:39
  • 1-3 P.A. Parenteau (Kyle Okposo, John Tavares) 37:39 PP
  • 1-4 Kyle Okposo (Michael Grabner) 51:19
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s