I helgen tar NHL ett break för sin årliga All-Star-helg och därför vill jag uppmärksamma den samt de andra ligornas motsvarighet. Ett par spelare finns representerade från Islanders olika farmarlag men i NHL lyser de med sin frånvaro. Undantaget är Michael Grabner som blivit uttagen som rookie till NHL Skills Competition, han kommer alltså inte spela i själva matchen. Istället kan vi gissa att han får chansen i grenen ”Fastest Skater” men jag har inte hittat någon deltagarlista över de olika grenarna än. Många undrar vad John Tavares måste göra för att få vara med. Att ha gjort riktigt många poäng i ett av de sämsta lagen i ligan verkar inte tillräckligt men många har lämnat återbud på slutet så kanske går frågan till Tavares snart. Team Lidstrom och Team Staal är det som kommer mötas i Raleigh, North Carolina, hemmaplan för Hurricanes. Som namnen antyder kommer Nicklas Lidström och Eric Staal vara kaptener i varsitt lag och de har sedan fått välja lagkamrater likt i skolan. På lördag går Superskills-tävlingen av stapeln och på söndag spelas själva All-Star-matchen.

AHL har sin motsvarighet den 30-31 januari, alltså på söndag och måndag. Eastern Conference möter då Western Conference i Hershey, Pennsylvania. Mark Wotton har fått förtroendet att bära C:et på sin tröja för Eastern Conference. Han akompanjeras av Rhett Rakhshani som i kraft av rookieledare också fått en plats. I övrigt är fyra svenskar med, Erik Gustafsson från Adirondack, Johan Harju från Norfolk, Linus Omark från Oklahoma City och Linus Klasen från Milwaukee. Precis som i NHL inleds det hela med Skills Competition på söndagen med den efterföljande matchen på måndag.

ECHL kör faktiskt sin All-Star-match i natt. Man håller till i Bakersfield, Kalifornien och här är upplägget sådant att ett All-Star Team möter Bakersfield Condors. Kalamazoos representant är backen Steve Tarasuk som hittills imponerat under sin rookiesäsong.

CHL har redan haft sin All-Star Game och jag beklagar att jag inte tidigare uppmärksammat detta. Framförallt eftersom Odessas Sebastien Thinel medverkade som lagkapten för det All-Star Team som tog sig an Rapid City Rush. CHL delar alltså upplägg med ECHL men i detta fallet så mötte förra säsongens mästare ett stjärnspäckat lag från övriga ligan. Thinel var som väntat dominant och svarade för hela fem assist när All-Star-laget slog Rapid City med 11-6.

Jag återkommer med rapporter från respektive evenemang när de gått av stapeln, alltså kan ni läsa om ECHL:s All-Star Game redan imorgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s