Målvakterna stal showen i Consol Energy Center

Postat: 26 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , ,

Med både Sidney Crosby och Evgeni Malkin borta väcktes hoppet om poäng när Islanders i natt besökte Pittsburgh. Det blev en målsnål tillställning men inte på grund av uteblivet anfallsspel utan mer tack vare två fenomenala målvakter. Kevin Poulin fick förtroendet i Islanders och han gjorde en mycket stabil insats.

I den första periodens inledning skapade Penguins ett par farliga lägen innan Frans Nielsen (bilden) fick ett guldläge efter att Michael Grabner rundat kassen och spelat fram till dansken som dock inte lyckades få lyft på pucken när Fleury i hemmamålet låg och simmade på isen.

Den andra perioden bjöd också den på många målchanser och det var Islanders som hade de flesta och vassaste men skärpan i avslutningarna var tyvärr för dålig och även denna period slutade mållös.

Mitt i den tredje akten kom matchens enda mål. Det var Penguins fjärdekedja som skapade tryck och efter ett par returer framför mål kunde Adams till slut skicka in ledningsmålet för Pittsburgh. Ett djuriskt kämpande Islanders plockade ut Poulin på slutet och forcerade med allt man hade men Fleury stod emot anstormningen och höll nollan i denna underhållande match. Det var heta känslor matchen igenom och efter slutsignalen blev det ytterligare lite gurgel men inget allvarligt inträffade.

Synd för Kevin Poulin som spelade så bra och bara släppte in ett ynka mål att effektiviteten framåt inte var bättre denna gång. Nu återstår endast en match innan All-Star-helgen och den spelas i natt hemma mot Carolina Hurricanes.

Islanders har för övrigt stängt av Evgeni Nabokov eftersom han vägrar infinna sig på Long Island. Han säger sig inte vilja spela för ett lag som inte har chansen att vinna Stanley Cup och därför väljer han alltså att stanna hemma istället.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Craig Adams (Dustin Jeffrey, Arron Asham) 48:35
 • 

kommentarer
 1. Filip skriver:

  Enligt min åsikt tycker jag att Okposo ska till Bridgeport, enligt det jag sett och hört så har han inte varit lysande.
  3 månader med skadeproblem är en lång period, tycker han ska spela där i några veckor för att sedan komma tillbaka!
  Nackdelen med detta är väl att Gillies tar hans plats.
  Vad tycker du skulle vara bra ?

  • Magnus skriver:

   Jag kan hålla med om att Okposo borde börjat i Bridgeport. Frågan är bara om man väljer att skicka ner honom nu när han ändå spelat ett par matcher i Isles. Men att han tappat mycket råder ju inget tvivel om. Jag hade hoppats på att man istället för Gillies vågade satsa mer på Rakhshani som i och för sig redan fått chansen, synd bara att han åkte på en hjärnskakning direkt. Hade även varit kul att få se Ullström göra debut. Jag menar om man kan spela med utfyllnadsspelare som Joensuu och Colliton i match efter match så kan man väl låta någon med lite mer talang också få chansen?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s