Självmål sänkte Islanders

Postat: 24 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

För tredje gången på kort tid möttes Islanders och Buffalo Sabres och skillnaden denna gång var att det var laget från statens nordvästra hörn som avgick med segern.

Buffalo tog ledningen redan efter 15 sekunders spel då Paul Gaustad tryckte in pucken bakom Rick DiPietro och Islanders hade ånyo svarat för ett oförsvarbart dåligt förstabyte. Men Isles kom igång ganska bra efter hand och tryckte på riktigt bra stundtals. Tyvärr visade sig inte detta i målprotokollet och man gick till pausvila med uddamålsunderläge.

Lite retroaktivt kom utdelningen istället i början av den andra perioden då John Tavares fann en helt fri Matt Moulson framför mål i powerplay. Att lämna just Moulson så fri brukar straffa sig direkt och så även denna gång. Sabres hade inte mycket framåt heller i denna period men man lyckades ändå ta ledningen på nytt när Dylan Reese skulle bryta ett inspel framför mål men istället för att skicka iväg pucken bredvid mål slog han in den i egen kasse bakom en något oförberedd DiPietro. Ny uppförsbacke alltså men Moulson var fortsatt het och efter drygt 13 minuters spel höll han sig framme på en retur och slog in 2-2 vilket också stod sig perioden ut.

Buffalo fick inleda den tredje perioden i spel 5-mot-4 efter att Josh Bailey oturligt fastnat med skridskon och tappat balansen och i samma moment träffade han Gaustad i ansiktet med sin klubba. Vårdslöst spel? Jag vet inte vad Bailey annars kunde gjort men visst hamnade klubban i ansiktet även om det absolut inte var med flit. Blodvite uppstod med 4 minuters utvisning som följd, något som Sabres utnyttjade genom Nathan Gerbe som börjar bli lite av en ny Islanders-dödare. Någon minut senare gjorde även Buffalo 4-2 efter videogranskning då domaren först blåste avvärjande men efter repriser visade det sig att pucken varit över linjen innan avblåsningen. Islanders som inte haft samma fart under skridskorna så långt i den tredje perioden som i de inledande två började nu pressa på igen och man anföll desperat för att få till en reducering. Den kom också med drygt tre minuter kvar att spela när Jack Hillen smällde in pucken från blålinjen. Med minuten kvar satte DiPietro fart mot bänken för att få till spel 6-mot-5 och då hände det som brukar, motståndarna gör mål i den tomma kassen.

Tyvärr kunde inte Islanders förvalta sitt spelövertag idag för det var en bra genomförd match offensivt men Ryan Miller var tight och försvarsinsatsen inte den allra vassaste den här gången. Isles spelar igen på tisdag borta mot Pittsburgh.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Paul Gaustad (Rob Niedermayer, Mike Grier) 0:15
  • 1-1 Matt Moulson (John Tavares) 21:15 PP
  • 1-2 Tyler Ennis (Jochen Hecht, Jason Pominville) 24:58
  • 2-2 Matt Moulson (P.A. Parenteau, John Tavares) 33:27
  • 2-3 Nathan Gerbe (Tyler Ennis, Tyler Myers) 41:48 PP
  • 2-4 Tyler Myers (Nathan Gerbe, Paul Byron) 43:51
  • 3-4 Jack Hillen (Michael Grabner, Frans Nielsen) 56:37
  • 3-5 Jason Pominville (Steve Montador, Jordan Leopold) 59:36 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s