Trots seger med övertygande 5-2 i nattens match mot Buffalo höjer vi ändå ett varningens finger för målvaktssituationen i dagens Islanders. Nathan Lawson som startade för Islanders i nattens match skadade sitt vänstra knä samtidigt som han räddade ett skott från Jochen Hecht (bilden) i slutet av den första perioden. Idag kommer han undersökas och med Rick DiPietros tillstånd som verkar vara lite olika från dag till dag så känns inte situationen helt bekväm just för tillfället.

Kevin Poulin kom in i den andra perioden och gjorde det bra men det kan ändå behövas lite mer rutin och framförallt bredd i målvaktspoolen ifall Lawson blir borta en längre tid. Detroits signing av Evgeny Nabokov har gett upphov till spekulationer och rykten om att Islanders skulle ta chansen på honom nu när han måste gå igenom waivers för att få spela med Red Wings. Andra har föreslagit att vi signar Anders Nilsson för att bredda Bridgeports trupp och ge mer utrymme för skador. Först avvaktar vi dagens undersökning av Lawson, sedan drar vi slutsatserna av undersökningen och vad det kan innebära för eventuella förändringar.

Till matchen igen, det var inte samma beslutsamma Islanders som sist besegrade Sabres så slutresultatet ljuger en aning. Buffalo var det något bättre laget men för en gång skull studsade puckarna Isles väg och man visade prov på en effektivitet vi tidigare efterlyst.

Michael Grabner gav Islanders ledningen en bit in i första perioden när han från vänstra hörnet skickade in pucken framför mål där den tursamt studsade på en försvarare och in i eget mål. Lite senare ökade Islanders på genom Matt Moulson som styde in Andy MacDonalds skott från blå.

I den andra perioden bjöds Islanders på 3-0 när Mike Weber spelade pucken rakt i gapet på John Tavares som hittade P.A. Parenteau helt ensam med Lalime och med ett skott upp i nättaket utökades ledningen.

Den tredje perioden var länge mållös men så mot slutet så fick vi se en liten målexplosion. Först kunde Jack Hillen göra sitt andra mål för säsongen när han satte 4-0 då han tog sin egen retur framför mål. Sedan lyckades Buffalos Nathan Gerbe med konststycket att göra två mål med fem sekunders mellanrum. I ärlighetens namn kan vi nämna att det hade tagit längre tid om Islanders hade ställt ut koner på isen istället för Bruno Gervais och Dylan Reese som nu bara ignorerade att Gerbe gick på mål. Med öppen kasse och sekunder kvar kunde sedan Grabner göra sitt andra mål för kvällen och med sina 14 mål är han delad trea i rookieligan med lika många mål gjorda som Edmontons Taylor Hall.

Som sagt, idag får vi veta hur illa det är för Nathan Lawson. Det kommer vi följa upp senare ikväll. Islanders och Buffalo möts på söndag igen, denna gång är vi tillbaka på Long Island för en kvällsmatch med start 21:00.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Michael Grabner (Rob Schremp) 7:26
  • 0-2 Matt Moulson (Andrew MacDonald, Travis Hamonic) 10:30
  • 0-3 P.A. Parenteau (John Tavares) 34:35
  • 0-4 Jack Hillen (Blake Comeau, Rob Schremp) 54:33
  • 1-4 Nathan Gerbe (Mike Weber) 56:38
  • 2-4 Nathan Gerbe (Mike Grier) 56:43
  • 2-5 Michael Grabner (Kyle Okposo) 59:58 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s