Det vill sig inte för Bridgeport

Postat: 19 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Nathan Lawson och Jesse Joensuu var tillbaka i Bridgeport lagom till nattens match mot Providence, något som höjer hoppet för att Rick DiPietro och Frans Nielsen är på gång igen. Men det var en annan gammal bekant som startade målskyttet i matchen.

Jeremy Reich som fick halva förra säsongen i Bridgeport spolierad av skador återvände inför denna säsongen till Providence och med sitt åttonde mål för säsongen satte han 1-0 bakom Lawson.

Det dröjde sedan till andra periodens första byte innan Sound Tigers kunde kvittera, detta i powerplay. Från sin position bakom mål hittade David Ullström fram till Micheal Haley (bilden) som inte gjorde något misstag. Ett par minuter senare fick Rob Hisey chansen på straff sedan han blivit nerdragen på en kontring i numerärt underläge. Providence målvakt Matt Dalton kunde dock rädda med klubban och ställningen var fortfarande 1-1. Tyngd av utvisningar blev Sound Tigers tillbakapressat men man lyckades hålla undan perioden ut även om skotten var 23-10 i Providence favör så långt.

I början av den tredje perioden kunde nyligen rekryterade Jason Pitton ge Bridgeport ledningen under en avvaktande utvisning. Fri med Dalton lyfte han kyligt in pucken i nättaket och efter detta fortsatte Bruins pressa på tack vare många utvisningar från hemmalaget. Efter att ha klarat av två 3-mot-5-lägen trodde vi att stormen bedarrat men med 59 sekunder kvar av matchen dök Jordan Caron upp och han kvitterade välförtjänt fram till 2-2.

Både Lawson och Dalton kom upp stort i förlängningen då bägge lagen hade bra chanser att avgöra men istället gick det hela till straffavgörande. Där var Providence starkast med två mål medan Tony Romano var den ende som lyckades näta för Bridgeport.

Skönt för Nate Lawson som fick visa att han fortfarande är en bra målvakt då han stod för 35 räddningar och utsågs till Bridgeports bästa spelare. Nästa chans för Sound Tigers att försöka bryta förlustsviten är på lördag då man åker till Worcester för att ta sig an Sharks.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Jeremy Reich (Zach Hamill, Jeff Penner) 1:15
  • 1-1 Micheal Haley (David Ullström, Robin Figren) 20:16 PP
  • 2-1 Jason Pitton (Rob Hisey, Brett Motherwell) 41:15
  • 2-2 Jordan Caron (Matt Bartkowski, Joe Colborne) 19:01
  • 2-3 Jamie Arniel SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s