Äkta hat trick av Tavares

Postat: 16 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

Islanders skulle försöka resa sig från den pinsamma insatsen senast mot Ottawa. Buffalo Sabres kom på besök i Nassau Coliseum och i hemmalagets mål var Rick DiPietro tillbaka efter några matchers frånvaro.

Första perioden innehöll inga mål men däremot ett flertal kvalificerade målchanser och det var speciellt Ryan Miller som fick göra några svettiga räddningar. Den bästa chansen fick P.A. Parenteau och John Tavares som kom 2-mot-0 med Miller som rånade Tavares på 1-0 med en plockhandskräddning. I slutet av perioden drog Islanders på sig en dubbelutvisning vilket ledde till spel 3-mot-5 i inledningen av den andra perioden.

Detta överläge var Buffalo inte sena att utnyttja då Tomas Vanek slog in matchens första mål endast 17 sekunder in på perioden. Sedan följde Tavares show. Han kvitterade först med ett skott som gick stolpe in efter en fin framspelning av Parenteau. Några minuter senare kunde han obehindrat slå in sin egna retur framför mål i powerplay. 3-1 gjorde Tavares efter ytterligare någon minut då han påpassligt dunkade in returen från en underlig stolpretur. Innan perioden var slut kunde dessutom Blake Comeau göra det matchavgörande målet som betydde 4-1. Josh Bailey hittade Comeau som fri i slottet sköt ett skott som Miller räddade men returen studsade ut på Comeaus ben och tillbaka in i mål.

I den tredje perioden kröp Sabres lite närmare när Ennis reducerade i powerplay efter en sargretur som fick DiPietro ur balans. Trots att Buffalo vann skotten i tredje med hela 15-4 var det Islanders som svarade för nästa mål och äntligen fick Michael Grabner tända lampan igen efter en hel hög med missade frilägen och andra målchanser. I numerärt underläge kontrade Grabner och han fejkade passning men sköt istället snyggt in 5-2 rakt upp i krysset.

Sabres fick ett tröstmål på slutet men närmare än så kom man inte och det är underligt hur samma lag kan uppträda så olika från match till match. Detta var så mycket bättre än det vi fick se mot Ottawa och fortsätter man på den inslagna linjen så kommer det bli fler poäng. Närmast väntar derby mot New Jersey Devils, en viktig match där vi nästan förväntar oss vinst.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Thomas Vanek (Tyler Ennis, Jason Pominville) 20:17 PP
  • 1-1 John Tavares (P.A. Parenteau, Matt Moulson) 27:50
  • 2-1 John Tavares (Matt Moulson, Andrew MacDonald) 30:34 PP
  • 3-1 John Tavares (Matt Moulson, P.A. Parenteau) 33:36
  • 4-1 Blake Comeau (Josh Bailey, Bruno Gervais) 35:25
  • 4-2 Tyler Ennis (Jordan Leopold, Jason Pominville) 45:55 PP
  • 5-2 Michael Grabner (Matt Martin, Milan Jurcina) 56:52 SH
  • 5-3 Jochen Hecht (Jason Pominville, Thomas Vanek) 58:15
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s