Islanders tog poäng av ligaledarna

Postat: 12 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

Ligans näst sämsta lag mot det bästa, kunde det sluta på mer än ett sätt? Ja, för trots att Vancouver avfyrade hela 51 skott på Kevin Poulin (bilden) så lyckades de inte avgöra matchen efter full tid.

Den handlade annars om total dominans från Canucks sida i den första perioden och redan där räddade Poulin sitt lag från förlust. Periodens enda mål gjordes av Alexandre Burrows efter passning från Sedinarna. Islanders enda målchans hade Michael Grabner som nu har gjort det till en ovana att missa frilägen i parti och minut.

I den andra perioden ryckte Islanders upp sig och efter två utmärkta lägen för Blake Comeau och John Tavares var det en mer ovan målskytt som till slut kunde kvittera. I samma sekund som Vancouver blev fulltaligt klämde Jack Hillen in sitt första mål för säsongen. Tyvärr kunde inte Islanders hålla tätt i slutsekunderna utan Ryan Kesler tilläts att åter ge Canucks ledningen med endast 16 sekunder kvar av perioden.

Den tredje perioden var drygt tre minuter gammal när Islanders i powerplay åter kunde kvittera. Robbie Schremp serverade John Tavares som klippte till direkt och Roberto Luongo hade inte en chans. Islanders tog verkligen över mer och mer i den tredje perioden och när Comeau satte 3-2 med knappa sex minuter kvar att spela kändes det faktiskt rättvist. Men ack den glädje som varar, bara 34 sekunder senare var det kvitterat igen. Kevin Bieksa skickade in pucken framför mål där den styrdes in av hemmaben. Kevin Poulin stod sedan för en matchavgörande räddning när Vancouver med fem sekunder kvar fick ett kanonläge framför mål för att avgöra.

Men matchen gick till en mållös förlängning och när Schremp satte Islanders första straff hoppades vi på två poäng. Men Mason Raymond lurade Poulin med en spin-o-rama som enligt mig var på gränsen till regelvidrig, frågan är om inte Raymond förde pucken baklänges under sin fint. Målet godkändes dock och till slut kunde Ryan Kesler avgöra i den sista straffomgången. EDIT: Efter en närmare titt i NHL:s regelbok så har jag ändrat uppfattning: ”The spin-o-rama type move where the player completes a 360° turn as he approaches the goal, shall be permitted as this involves continuous motion.”

En poäng får anses som godkänt mot Canucks och speciellt efter den tunga förlusten sist mot Chicago. På torsdag är det ny match hemma mot Ottawa Senators.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Alexandre Burrows (Daniel Sedin, Henrik Sedin) 4:58
  • 1-1 Jack Hillen (Blake Comeau, Milan Jurcina) 35:13
  • 1-2 Ryan Kesler (Mikael Samuelsson, Raffi Torres) 39:44
  • 2-2 John Tavares (Rob Schremp, Andrew MacDonald) 43:14
  • 3-2 Blake Comeau (Dylan Reese, Rob Schremp) 54:24
  • 3-3 Kevin Bieksa 54:58
  • 3-4 Ryan Kesler SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s