Islanders överkörda av Chicago

Postat: 10 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , ,

Det blev en tung avslutning på Islanders annars så framgångsrika road trip. Mot Blackhawks hade laget inget att sätta emot och man förlorade med hela 5-0.

Patrick Sharp inledde målskyttet i powerplay efter knappt fem minuter spelat då han rakade in pucken efter en utsökt passning från Pat Kane. Blake Comeau fick sedan en jättechans till kvittering efter att Robbie Schremp serverat sin lagkamrat ett friläge men Corey Crawford kom snabbt ut och skar av alla vinklar. Sedan var det Michael Grabners tur att misslyckas på ett friläge då han skrinnade ifrån siste försvararen men återigen kom Crawford upp stort.

Då Islanders försvarare tidigt i den andra perioden tappade markeringen på Marian Hossa straffades man direkt när Hossa prickade in 2-0. Grabner fick sedan ytterligare ett friläge men det blir till att åka hem och öva straffar för österrikaren som denna gång tappade pucken i den sista dragningen. Istället ökade Pat Kane på till 3-0 efter fint samarbete med Jonathan Toews. Innan perioden var över hann dessutom Blackhawks med att göra både 4-0 och 5-0, inga mål som Nathan Lawson direkt kan lastas för men matchen var givetvis körd i detta läget och det gällde egentligen bara att hålla nere siffrorna i fortsättningen.

Detta lyckades Islanders också med och i den tredje perioden var det faktiskt Josh Bailey som hade den farligaste målchansen men han fick aldrig någon riktig kontroll på pucken när han skulle avsluta.

Vi glömmer snabbt denna fadäs och ser istället framåt mot tisdag då Islanders äntligen spelar på hemmaplan igen då man möter Vancouver Canucks i vad som är Isles 41:a match för säsongen, vi är alltså redan halvvägs trots att det känns som vi nyss satte igång.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Patrick Sharp (Patrick Kane, Brent Seabrook) 4:52 PP
  • 2-0 Marian Hossa (Tomas Kopecky, Patrick Sharp) 22:10
  • 3-0 Patrick Kane (Jonathan Toews, Niklas Hjalmarsson) 27:19
  • 4-0 Dave Bolland (Marian Hossa, Bryan Bickell) 36:24
  • 5-0 Niklas Hjalmarsson (Marian Hossa, Brian Campbell) 39:04
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s