Portland malde ner Bridgeport

Postat: 6 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , ,

Bridgeport Sound Tigers inkasserade i natt sin andra raka förlust när man förlorade mot Portland Pirates med 5-3. Jhonas Enroth gjorde 32 räddningar för Pirates och tog sin 10:e seger för säsongen.

I Sound Tigers mål började Mikko Koskinen på ett bra sätt i den första perioden där han höll nollan. Mark Katic blev periodens enda målskytt då han gjorde sitt första mål för säsongen på ett skott som först såg ut att gå utanför men som styrde på en försvarare och in i eget mål.

Om första akten var något sömnig så blev den andra perioden desto mer händelserik. Inom loppet av fem minuter såg vi fyra mål och det var tyvärr Portland som stod för majoriteten av dessa. Först kvitterade Paul Byron och minuten senare gav Maxime Legault bortalaget ledningen med ett snabbt skott. Bridgeport kom dock tillbaka och fri med Enroth kunde Brandon Svendsen få in pucken till 2-2. Strax därefter svarade Pirates med att åter ta ledningen, en ledning de aldrig skulle släppa igen.

I den tredje perioden ökade man nämligen först på till 4-2 och när man med sex minuter kvar att spela även gjorde 5-2 fick Koskinen nog och Joel Martin fick göra debut i Bridgeporttröjan. Det blev fem minuters spel för Martin utan att han behövde rädda ett enda skott. Bridgeport låg nämligen på mot slutet och tryckte även in 5-3 i powerplay genom Mark Wotton men närmare än så kom man aldrig.

På fredag åker laget hemifrån för match borta mot Wilkes-Barre/Scranton Penguins och förhoppningsvis bryter man förlustsviten redan då.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Mark Katic (Brandon Svendsen) 14:58
  • 1-1 Paul Byron (Marc-Andre Gragnani, Mark Mancari) 27:11 PP
  • 1-2 Maxime Legault (Marc-Andre Gragnani, Tim Conboy) 28:43
  • 2-2 Brandon Svendsen 29:44
  • 2-3 Justin Bowers (Jacob Lagace, Nick Crawford) 32:06
  • 2-4 T.J. Brennan (Justin Bowers) 51:19
  • 2-5 Mark Mancari (Colin Stuart, Marc-Andre Gragnani) 53:55 PP
  • 3-5 Mark Wotton (Justin DiBenedetto, Jeremy Colliton) 58:27 PP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s