Lawsons oväntade succé

Postat: 4 januari, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , ,

När östra och västra conferencernas näst sämsta lag möttes i natt fick vi en lite otippad matchvinnare i Islanders reservmålvakt Nathan Lawson. Men vi tar det från början.

Rick DiPietro inledde nattens match med ett förtroendeingivande spel mellan stolparna. Calgary tryckte på i början men utan att få utdelning och istället kunde John Tavares (bilden) göra 1-0 för Islanders i powerplay när Henrik Karlsson i hemmamålet agerade en aning passivt och lät Tavares avsluta från nära håll. Ett par minuter senare ökade Matt Moulson på till 2-0 efter en liten nätt styrning framför mål på Parenteaus skottpassning. När sedan en lång passning från Calgarys backar hittade fram till David Moss kunde hemmalaget reducera efter en kylig avslutning. Innan perioden var slut fick dock Islanders utdelning i ytterligare ett powerplay. Även denna gång var det John Tavares som nätade efter att ha prickskjutit in pucken i krysset över Karlssons plockhandske.

I inledningen av den andra perioden ökade Islanders på till 4-1 efter en styrning framför mål av Matt Moulson på Travis Hamonics backskott. Sedan var olyckan framme. När Flames tilldelades ett powerplay skapade de ett enormt tryck och DiPietro fick göra akrobatiska räddningar av alla möjliga slag och när till slut domaren blåste av spelet tvingades han avbryta matchen p.g.a. smärtor i ljumsken. In med nyligen uppkallade Nate ”the great” Lawson mellan stolparna för sitt blott andra NHL-framträdande. Lawson kom att få slita hårt för trots att han bara stod i ca 35 minuter tvingades han rädda 28 skott och bara vid ett tillfälle fick han se sig övermannad. Det var då återigen David Moss som reducerade mot slutet av perioden på en retur från nära håll.

Den tredje perioden var en enda stor kanonad från hemmalaget som gjorde allt för att krypa närmare målmässigt. Men Lawson blev hjälte när han höll tätt och istället skickade Michael Grabner in 5-2 i öppen kasse med en dryg minut kvar att spela.

Tidiga rapporter talar om att Rick DiPietro gick omkring obesvärat efter matchen men det kan ändå bli aktuellt att kalla upp ytterligare en målvakt från AHL för att vara på den säkra sidan. På torsdag vet vi bättre då Islanders möter västra conferencens bottenlag, Edmonton Oilers.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 John Tavares (P.A. Parenteau, Andrew MacDonald) 3:37 PP
  • 0-2 Matt Moulson (P.A. Parenteau, John Tavares) 8:29
  • 1-2 David Moss (Adam Pardy, Anton Babchuk) 11:37
  • 1-3 John Tavares (Andrew MacDonald, Frans Nielsen) 13:25 PP
  • 1-4 Matt Moulson (Travis Hamonic, Zenon Konopka) 23:06
  • 2-4 David Moss (Tim Jackman) 33:22
  • 2-5 Michael Grabner (Mark Eaton) 58:54 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s