Sent avgörande i händelserik match

Postat: 29 december, 2010 av Magnus i Matchrapport CHL
Etiketter:

Odessa Jackalopes spelade i natt det första av fyra raka möten med Rio Grande Valley Killer Bees. Efter två bortdömda mål inom loppet av en minut och ett annat tveksamt godkänt mål kunde Jackalopes till slut avgöra matchen med två mål under matchens sista 90 sekunder. Dominic Leveille (bilden) gjorde det avgörande målet, Todd Robinson svarade för fyra assist och nye målvakten David McKee vann i sin debut för Odessa. McKee har till en början skrivit kontrakt över fem matcher och han har spelat ytterst sporadiskt efter collegetiden utan att direkt ha imponerat. Han är däremot född i Odessa och det är ju alltid lite extra roligt för hemmapubliken.

Efter att Odessa tagit ledningen i den första perioden fick vi mot periodslutet se två underkända mål från Rio Grande Valley. Först träffade Tomas Klempa stolpen men trots att mållampan tändes fortsatte spelet utan avblåsning. Några sekunder senare underkändes Brett Wilsons mål för att ha slagits in med handen.

I den andra perioden fortsatte konstigheterna. Efter att Odessa ökat på ledningen till 2-0 skulle även Killer Bees hamna i målprotokollet. Målet i powerplay gjordes i öppen kasse efter att en RGV-spelare hamnat över McKee som därmed var helt oförmögen att röra sig.

Bägge lagen var produktiva i den tredje perioden och kvitteringen till 3-3 gjordes av Kyle Radke som bekant representerade Utah Grizzlies förra säsongen. Men till sist drog alltså Jackalopes det längsta strået med sista målet i tom kasse.

I natt är det dags för rond två mellan lagen. Darryl Bootland var avstängd i nattens match efter en våldsam tackling på Texas Todd Griffith. Oklart om han är fortsatt avstängd, jag har ingen uppgift på hur många matcher han fick.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Kenny Corupe (Sebastien Thinel, Jeff Pierce) 14:07
  • 0-2 Alex Dunn (Todd Robinson, Mike Ramsay) 31:52 PP
  • 1-2 Dan Gendur (Jake Obermeyer, Aaron Lewicki) 38:37 PP
  • 2-2 Dan Gendur (Aaron Lewicki, Brett Wilson) 40:26 PP
  • 2-3 Dominic Leveille (Todd Robinson, Dave Van Drunen) 43:31
  • 3-3 Kyle Radke (Sean Muncy, Matt Smyth) 51:28 PP
  • 3-4 Dominic Leveille (Todd Robinson, Mike Ramsay) 58:38
  • 3-5 Mike Ramsay (Todd Robinson, Sebastien Thinel) 19:43 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s