Islanders vann insnöad match

Postat: 27 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , ,

 

Endast 3136 personer hade lyckats ta sig till Nassau Coliseum för att se Islanders ta emot Montreal Canadiens. Detta på grund av snökaoset som alltså inte bara har drabbat svenska jultrafikanter. Flertalet var dessutom Habs-supportrar som övernattat på det närliggande Marriot Hotel så gissningsvis var nog publikstödet fifty fifty.

Första perioden blev ganska jämn men det var Islanders tog ledningen genom ett härligt genombrott av Blake Comeau som med en liten fint särade på Carey Price benskydd och sedan hittade han femte hålet.

I den andra perioden fick Dwayne Roloson briljera ett par gånger innan Islanders kunde öka på till 2-0 mycket tack vare vindsnabbe Michael Grabner som tog tillvara på slarvigt försvarspel och sedan fri med Price sprätte han in pucken i nättaket från nära håll.

I den tredje perioden avgjorde Islanders matchen med två snabba mål i powerplay. Först höll sig P.A. Parenteau framme på en retur och lite senare sköt James Wisniewski (bilden) in 4-0 från blålinjen. Tyvärr fick Roloson inte hålla nollan i denna match för ett par minuter senare kunde Tomas Plekanec tröstmåla för Canadiens.

Med lite förnyad fart under vingarna har nu Islanders ”bara” 16 poäng upp till slutspelsplats. Vi som älskar Islanders vet att hoppet är det sista som överger en.

Nu börjar uppladdningen inför derbyt i natt som utspelar sig i Madison Square Garden. Rangers har nästan varit bättre på bortaplan under säsongen så vi får väl hoppas att den trenden håller i sig.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Blake Comeau (Rob Schremp, Mark Eaton) 11:04
  • 2-0 Michael Grabner (Frans Nielsen) 38:18
  • 3-0 P.A. Parenteau (Frans Nielsen, John Tavares) 42:02 PP
  • 4-0 James Wisniewski (Andrew MacDonald, P.A. Parenteau) 44:22 PP
  • 4-1 Tomas Plekanec (Andrei Kostitsyn, Michael Cammalleri) 47:51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s