Tavares och Roloson matchvinnare mot Tampa

Postat: 23 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

 

John Tavares (bilden) låg bakom nattens seger över Tampa Bay Lightning med en assist samt vinstmålet i förlängningen. Dwayne Roloson var solid i sin första match på nio dagar och vann för första gången sedan den 18:e oktober. Trots Rolosons mediokra vinstprocent denna säsong har han ändå hyfsad individuell statistik med 2.56 GAA och .911 i räddningsprocent. Rolosons 3-12-1 är med andra ord knappast hans fel utan mer ett offensivt problem.

Matt Martin saknades efter att blivit avstängd två matcher efter en tuff tackling på Nashvilles Vernon Fiddler. Detta gav Josh Bailey chansen igen efter övertygande spel i Bridgeport. Dessutom nåddes vi av beskedet att Mike Mottau tyvärr missar resten av säsongen på grund av problem med sin höft.

Tampa Bay tog ledningen i den första perioden efter att ha dominerat spelet totalt och där man vann skotten med 16-3. Målet kom till lite tursamt i powerplay då ett skott täcktes och sparkades oavsiktligt iväg av Travis Hamonic rakt till Ryan Malones klubba med ett öppet mål att träffa.

I den andra perioden jämnade spelet ut sig och Bailey hade den bästa chansen innan John Tavares i slutsekunderna hann först på en förlupen puck och spelade fram P.A. Parenteau som ur snäv vinkel kunde kvittera.

Efter en mållöst tredjeperiod gick matchen till förlängning och Islanders visade att man inte var nöjd med en poäng utan man satte full fart framåt och det lönade sig när Tavares högg på en retur och gav Islanders segern.

Ny match i natt mot New Jersey Devils. På grund av bristande internetuppkoppling i julhelgen så kan matchrapporten från den matchen dröja ett par dagar. Med det sagt så vill jag passa på att önska alla läsare en riktigt God Jul.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Ryan Malone (Brett Clark, Teddy Purcell) 11:28 PP
  • 1-1 P.A. Parenteau (John Tavares, Andrew MacDonald) 39:43
  • 2-1 John Tavares (James Wisniewski, Andrew MacDonald) 63:23
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s