Lawson debuterade i straffdrama

Postat: 19 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , ,

När uppgifterna nådde oss att Rick DiPietros knä svullnat upp på nytt så kändes Dwayne Roloson given som starter mot Phoenix Coyotes. Men istället gav Jack Capuano chansen till uppkallade Nathan Lawson (bilden) som samtidigt fick göra NHL-debut.

Det blev en svängig match där Islanders var det mest offensiva laget, mycket tack vare domarnas relativt låga bedömningsnivå som medförde många utvisningar och Isles fick ofta chansen i powerplay. Men det var ändå Phoenix som gjorde första periodens enda mål. Radim Vrbata styrde pucken förbi Lawson som aldrig hann reagera på den ändrade puckriktningen.

I den andra perioden lossnade det för Islanders och Jesse Joensuus kvittering var snygg. Efter en öppnade passning från John Tavares kunde Joensuu prickskjuta in pucken i LaBarberas vänstra kryss. Några minuter senare var Joensuu framme igen och denna gång prickade han Michael Grabners skridsko som styrde pucken i nät.

Den tredje perioden var inte speciellt gammal innan Wojtek Wolski kvitterade från nära håll efter ganska tafatt försvarsspel från Islanders sida. Men istället för att vika ner sig ytterligare kom hemmalaget tillbaka och Robbie Schremp tog vara på en retur som hamnade på mållinjen och Schremps klubba hann sedan först på pucken. 88 sekunder före full tid kom dock kvitteringen och Nathan Lawsons första egentliga misstag i matchen. Han lämnade en fet retur rakt ut till Martin Hanzal som fick öppet mål och matchen gick till en resultatlös förlängning.

I straffläggningen hade däremot Lawson inte mycket att säga till om. Phoenix satte samtliga straffar medan Frans Nielsen var den enda som nätade för Isles. På onsdag kommer Tampa Bay på besök till Nassau Coliseum.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Radim Vrbata (Shane Doan, Keith Yandle) 6:57 PP
  • 1-1 Jesse Joensuu (John Tavares, James Wisniewski) 29:17
  • 2-1 Michael Grabner (Jesse Joensuu) 34:46
  • 2-2 Wojtek Wolski (Shane Doan, Oliver Ekman-Larsson) 44:03
  • 3-2 Rob Schremp (Michael Grabner, Andrew MacDonald) 46:22 PP
  • 3-3 Martin Hanzal (Radim Vrbata, Keith Yandle) 58:32
  • 3-4 Kyle Turris SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s