Magiska sekunder bröt förlustsviten

Postat: 17 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

På 99 sekunder avgjorde Islanders mötet med Anaheim Ducks i nattens match i Nassau Coliseum. Då lossnade det rejält för hemmalaget som lyckades få hål på Curtis McElhinney tre gånger och som tvingade Anaheim till ett målvaktsbyte.

Annars var det Anaheim som var riktigt nära att ta ledningen i inledningen men Corey Perry lyckades pricka stolpen när han hade helt öppet mål framför en överspelad Rick DiPietro. När Islanders sedan istället öppnade målskyttet var det efter en underbar framspelning från John Tavares till P.A. Parenteau. Direkt efter nedsläpp upprepade Rob Schremp och Blake Comeau bedriften och bägge målen var snarlika, en passning från bakom mål in till en omarkerad målskytt. En dryg minut efter 2-0 tråcklade sig Matt Moulson fram på egen hand och lyfte in en backhand fram till 3-0.

Men trots den relativt betryggande ledningen så blev det nervöst på slutet. Joffrey Lupul reducerade först i powerplay halvvägs in i matchen och när sedan ankorna fick in ytterligare ett mål tidigt i den tredje började man bita på de redan obefintliga naglarna.

Men äntligen lyckades Islanders knyta ihop säcken när det som bäst behövdes och den sex matcher långa förlustsviten bröts. Bäst i Islanders var Rick DiPietro som var riktigt på hugget denna gång. Tyvärr är han alldeles för ojämn fortfarande men förhoppningsvis gav detta lite självförtroende för framtiden. Kul också att se Milan Jurcina göra comeback, han var också riktigt bra.

Ny match på lördag då Phoenix Coyotes kommer på besök.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 P.A. Parenteau (John Tavares, James Wisniewski) 15:06 PP
  • 2-0 Blake Comeau (Rob Schremp, Jon Sim) 15:34
  • 3-0 Matt Moulson 16:45
  • 3-1 Joffrey Lupul (Saku Koivu, Jason Blake) 30:35 PP
  • 3-2 Jason Blake (Cam Fowler, Joffrey Lupul) 41:30
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s