Nordiques Nation kunde inte hjälpa Isles

Postat: 12 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

Ännu en gång blev det förlust för Islanders när man tog emot Atlanta Thrashers i natt. Trots ledning inför sista perioden tappade man allt i en svängig och händelserik tredje period.

Matt Martin banade annars väg för Isles genom att trycka in första målet i matchen. Detta skedde ett par minuter före första periodvilan och när dessutom Matt Moulson ökade på till 2-0 i början av den andra såg det bra ut.

Men innan perioden var över kunde förre Islandersspelaren Brent Sopel snyggt spela fram Anthony Stewart till en reducering. I den tredje perioden gjorde först något oväntat Johnny Oduya först 2-2 och även 3-2. Oduya är inte känd som någon målskytt men här lyckades han alltså sätta pucken två gånger med bara 78 sekunders mellanrum bakom DiPietro.

Men Isles kämpade tillbaka och utjämnade genom Robbie Schremp som bröstade ner pucken till sig själv och satte 3-3 säkert bakom Chris Mason. Sedan följde matchens underligaste mål. Bryan Little slog till direkt på tekning och DiPietro såg ut att inte varit riktigt förberedd på tekningen. Frågan är om inte Frans Nielsen borde dubbelkollat där med sin målvakt innan han satte ned klubban för tekning.

Evander Kane fick sedan chansen på ett straffslag efter att ha blivit nerdragen i friläge men han satte straffen i stolpen och Islanders kunde andas ut. Men det var bara tillfälligt för sekunder senare slarvade man vid en tekning igen och Burmistrov lyckades pricka in 5-3.

Islanders forcerade med stöd från 1100 tillresta Quebec-fans (bilden) som åkt till Long Island för att demonstrera sitt missnöje med att inte ha ett eget NHL-lag. De visade hur det skulle kunna låta om fansen visat samma passion som de gästande Nordiques Nation. Islanders kunde också reducera genom Blake Comeau men sedan var det stopp.

Nästa match spelas i morgon måndag, borta mot Nashville Predators.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Martin (Blake Comeau, Rob Schremp) 16:53
  • 2-0 Matt Moulson 22:44
  • 2-1 Anthony Stewart (Brent Sopel) 38:01
  • 2-2 Johnny Oduya (Jim Slater, Chris Thorburn) 45:45
  • 2-3 Johnny Oduya (Nik Antropov, Rich Peverley) 47:03
  • 3-3 Rob Schremp (Andrew MacDonald, Blake Comeau) 49:15
  • 3-4 Bryan Little 51:35 SH
  • 3-5 Alex Burmistrov (Brent Sopel) 54:16
  • 4-5 Blake Comeau (Rob Schremp, Matt Moulson) 58:44 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s