Ny tung förlust för Islanders

Postat: 10 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , ,

Återigen kan vi rapportera om uteblivna poäng för Isles efter att ha förlorat nattens möte med Boston Bruins. Det var helt välförtjänt Boston som gick till första periodpausen med uddamålsledning. Rick DiPietro hade innan målet svarat för ett par högklassiga räddningar samt fått hjälp av stolparna men till slut kunde Milan Lucic överraska DiPietro efter en tekning och ett snabbt avfyrat skott.

I den andra perioden ryckte Frans Nielsen sig fri i numerärt underläge men trippades innan han kunde avluta med straffslag som följd. På straffen var Nielsen iskall och fintade ner Tuukka Rask innan han sprätte upp en backhand i nättaket. Men sedan visade Rick DiPietro varför han ofta anses som en säkerhetsrisk när han åker ur sitt målområde för att agera tredjeback. När Boston spelade med en man mindre slog man bara ner pucken i anfallszon där DiPietro kom rusande för att hinna före Brad Marchand. Men det ville sig inte bättre än att pucken tog på anfallaren (bilden) som sedan enkelt kunde lägga in pucken i öppet mål.

Mot slutet av den trefje perioden fick Bruins chansen i power play och med en sekund kvar av det numerära överläget satte Michael Ryder 3-1 på ett direktskott. Matchen fick dock nytt liv när Robbie Schremp reducerade två minuter senare. Då hade Capuano redan valt att chansa med en extra spelare och detta fortsatte han med men istället för kvittering kunde Bruins sätta både 4-2 och 5-2 i den öppna kassen.

Fyra raka förluster nu och tyvärr ser vi inget ljus i tunneln. Nästa match för Isles är i morgon lördag, då hemma mot Atlanta Thrashers.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Milan Lucic (Marc Savard) 14:00 PP
  • 1-1 Frans Nielsen 23:41 PS
  • 2-1 Brad Marchand 34:40 SH
  • 3-1 Michael Ryder (Andrew Ference, Zdeno Chara) 54:16 PP
  • 3-2 Rob Schremp (Travis Hamonic, Zenon Konopka) 56:27
  • 4-2 Milan Lucic (Johnny Boychuk) 58:57 EN
  • 5-2 Patrice Bergeron (David Krejci, Zdeno Chara) 59:55 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s