Islanders tappade ledning på slutet

Postat: 6 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

I gårdagens match mellan Isles och Flyers såg det ett tag faktiskt ut att bli seger för New York-laget. Men det var innan Andreas Nodl och Danny Briere vände matchen på två och en halv minut i slutet av den tredje perioden.

Annars hade Islanders sin vana trogen släppt in matchens första mål genom att styra in pucken i egen kasse. Matt Carles inspel gick via Andy MacDonald och Roloson och in i mål. Resten av perioden gick i favör till Philly men inga fler mål gjordes.

Den andra perioden slutade mållös trots att bägge lagen skapade betydligt fler chanser. Michael Grabner visade att han förmodligen är hela ligans snabbaste på skridskorna och han skapade ett par bra chanser. Isles fick även chansen i 5-mot-3 utan att lyckas. I pausvilan började jag räkna antalet minuter utan gjort mål och kom upp i 105 minuter.

Men vi behövde inte vänta speciellt länge till för efter ett mönsteranfall från Islanders sida kunde P.A. Parenteau smälla till från nära håll och pucken touchade Jon Sim och vidare in i mål. Frans Nielsen följde dessutom upp med 2-1 bara 36 sekunder senare och plötsligt var det ombytta roller med Flyers som jagande lag. Som jag tidigare nämnt fick de även utdelning på sin jakt genom först Nodl och sedan Briere.

Med tanke på hur nära det ändå var med seger denna gång får man säga att besvikelsen var betydligt större än på länge efter slutsignalen. Men det är som bekant bara att ta nya tag, närmast på torsdag mot Boston Bruins.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Matt Carle (Andrej Meszaros, Mike Richards) 13:42
  • 1-1 Jon Sim (P.A. Parenteau, Rob Schremp) 45:12
  • 2-1 Frans Nielsen (Mark Eaton) 45:48
  • 2-2 Andreas Nodl (Andrej Meszaros, Claude Giroux) 51:34 PP
  • 2-3 Danny Briere (Ville Leino, Scott Hartnell) 54:16
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s