Total scenförändring men samma resultat

Postat: 4 december, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , ,

Efter sex insläppta mål i torsdagens match mot Rangers efterlyste vi en skärpning försvarsmässigt till nattens returmöte. Det ska sägas att det såg bättre ut, absolut. Men frågan är om det hade så mycket med det egna spelet att göra eller om det var för att matchens karaktär var helt tvärtemot förra mötet. Då var det böljande publikfriande spel, nu var det tillknäppt och otroligt koncentrerat, vilket medförde få målchanser och ganska tråkigt spel emellanåt.

Det blev ändå samma poängfördelning denna gång och matchens första mål gjordes en bit in på den andra perioden då Marc Staal sköt från blålinjen och pucken tog sig igenom en hel rad med spelare och förbi Dwayne Roloson som var totalt skymd. Målet kom i power play efter att Jon Sim tagit sin andra utvisning i matchen för interference på målvakten. Om sanningen ska fram så var bägge dessa utvisningar hårt dömda då Sim blev knuffad in i Lundqvist.

Det handlade sedan mest om Rangers men närmare än två ramträffar kom man inte förrän i matchens slutsekunder då Brian Boyle kunde sätta 2-0 i den tomma kassen. Även Islanders hade ett klingande skott i målramen genom Jack Hillen men oturen håller i sig för laget.

Facit av nattens match är att den bättre defensiven bekostades av offensiven och då kan det egentligen kvitta i mina ögon. Det är betydligt roligare att se sitt lag göra 5-6 mål och samtidigt släppa till mycket chanser bakåt än att knappt ha ett farligt anfall på hela matchen och ändå släppa in 1-2 mål och på så vis förlora.

Nästa match spelar Islanders i morgon söndag i Philly. Observera att matchen börjar redan 19:00 Svensk tid och att den därför går att följa via liverapporter på Twitter.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Marc Staal (Derek Stepan, Brandon Dubinsky) 24:33 PP
  • 2-0 Brian Boyle (Brandon Dubinsky, Ryan Callahan) 59:57 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s