Äntligen är sviten bruten

Postat: 26 november, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

Efter 14 vinstfria matcher i rad kunde Islanders besegra Devils i kvällens match och slapp därmed slå ett nytt internt bottenrekord. Matchvinnare blev Rick DiPietro som höll karriärens 16:e nolla samtidigt som Jesse Joensuu och Robbie Schremp satte varsin puck i nät bakom Johan Hedberg.

Matchen var bara 1:32 gammal när Jesse Joensuu gav Isles ledningen efter fint förarbete av Grabner och Nielsen. Islanders var det bättre laget i den första perioden så ledningen var välförtjänt.

I den andra perioden kunde Robbie Schremp sprätta upp pucken i nättaket bakom Hedberg ur snäv vinkel efter ett fint öppnande pass från Blake Comeau. Devils tog över mer mot slutet av perioden och man förstod att de skulle göra allt för att försöka komma ikapp i den tredje.

Det blev mycket riktigt ett massivt spelövertag från Devils sida i den tredje perioden och Islanders tappade allt initiativ. Detta ledde till många utvisningar mot hemmalaget och det var med både tur och skicklighet som Islanders lyckades reda ut anstormningen från New Jerseys sida.

Nu vilar Islanders månaden ut för att förbereda sig på ett ännu hetare derby i dubbel bemärkelse. NY Rangers väntar nämligen både på torsdag och fredag. Förvänta er ett taggat Isles nästa gång de äntrar isen.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Jesse Joensuu (Frans Nielsen, Michael Grabner) 1:32
  • 2-0 Rob Schremp (Blake Comeau, James Wisniewski) 25:15
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s