Rekordet tangerat

Postat: 25 november, 2010 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

I natt spelade Islanders sin 14:e raka match utan seger vilket betyder att man tangerade det interna rekordet i kategorin.

Hur Jakub Voracek kunde missa sin första möjlighet i matchen är svårt att förstå. Trots öppet mål fick han inte träff på pucken som istället gled in under Rick DiPietro. Det blev istället Isles som slog till först när Trent Hunter gjorde sitt första mål för säsongen. Blue Jackets fick därefter chansen i spel 5-mot-3 vilket man också utnyttjade genom att kvittera och bara någon minut senare hade man vänt på tillställningen när Chris Clark slog in en retur framför mål.

Islanders kom ut starkt i den andra perioden och Michael Grabner kunde slå in kvitteringen med en backhand efter 51 sekunders spel. John Tavares såg sedan till att ge hemmalaget ledningen på ett litet turligt sätt men RJ Umberger gjorde sedan som han brukar mot Isles, nämligen mål.

Den tredje perioden slutade mållös men det saknades inte chanser. James Wisniewski hade den bästa då han avlossade en projektil som Mathieu Garon snyggt plockade.

I förlängningen radade Islanders upp chanser och Frans Nielsen var ytterst nära att avgöra men istället blev det Blue Jackets som till slut avgjorde genom Voracek som slog in en retur och därmed revanscherade sig för sin tidiga miss i matchen.

Nu väntar bortamatch i ”The Rock” hemmamatch mot New Jersey på fredag och om inte derbykänslan är tillräcklig för att tända till så har man ett mindre smickrande rekord att jobba för.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Trent Hunter (Frans Nielsen, Michael Grabner) 10:16
  • 1-1 Antoine Vermette (Derick Brassard, Kris Russell) 13:48 PP
  • 1-2 Chris Clark (Antoine Vermette, R.J. Umberger) 15:58
  • 2-2 Michael Grabner (Frans Nielsen, Trent Hunter) 20:51
  • 3-2 John Tavares (Bruno Gervais, P.A. Parenteau) 22:24
  • 3-3 R.J. Umberger (Jan Hejda, Derek Dorsett) 26:46
  • 3-4 Jakub Voracek (Kris Russell) 62:31
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s